Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Što vi mislite o tim superfoodsima?

Prije par godina sam, slučajno, surađivala s čovjekom koji je bio među prvima koji je u Hrvatskoj širio glas o superfoodsima. Sjećam se njegove rečenice: "To su ti mrcine od hrana, najsnažnije hrane na svijetu". Iskreno, ništa mi to tada nije pretjerano značilo. Onda me jedan dan nazvao i rekao da izađem pred zgradu: čekao me s vrećicom različitih bobica, zrna i prašaka. Nisam pojma imala što da radim. No, dobila sam i upute i objašnjenja. Tu je započela moja ljubav sa superfoodsima koja traje i danas. 

U prvom super-paketu nalazila te kutija organskog kakaa, vrećica chia sjemenki, kutija maca praha i staklenka svježe peludi. Nakon toga sam probala valjda sve superhrane koje su dostupne kod nas na tržištu i: neke su fine, neke nisu, neke osjetite kako djeluju, neke manje, neke ćete preporučiti prijateljima, neke samo neprijateljima... A ako se zaigrate, možete raditi super deserte, smoothieje, kolače, pudinge, čokolade... nema kraja. 

Koji je superfood najučinkovitiji?

Ovo je isključivo osobni stav, ali moje iskustvo govori da je maca prava faca među superhranama! Njezin utjecaj na hormonalni balans je prava divota - nema pms-a, nema bolnih mengi, nema promjena raspoloženja, a ako je podijelite s partnerom, vaš seksulani život će dobiti jednu novu dimenziju zbog macinog utjecaja na libido. (Uz ovakve učinke maci opraštam grozan okus). 

Koji je superfood najfiniji?

Bez dvojbe - goji bobice. Usput, prije 2 godine sam za rođendan dobila sadnicu goji bobica koja uspijeva u riječkoj zemlji! Mala i slabašna biljkica izrasla je u pravi snažni grm, koji daje bobice tijekom cijeloga ljeta. Svježe bobice su prilično kisele zbog tog silnog vitamina C koji u sebi nose, ali sušene su odličan izbor za grickanje za međuobrok. 

Koji bih superfood preporučila prijateljima?

Svakako - chia sjemenke. Prvo, zanimljivo je promatrati što se s chia sjemenkama događa kad ih ostavite u malo vode. Malena zrnca upijaju vodu nevjerojatnom brzinom i pretvaraju se u želatinoznu masu. Zbog toga, chia sjemenke su odlične za pripremu različitih deserata i pudinga. Usput, njihovo bogatstvo omega-3 masnim kiselinama je prava podrška zdravlju koje nikad nije previše. 

A koji superfood je meni baš onako - bljak?

Jao, klorela! Jasno je meni da je ta alga pravi izvor zdravlja: obiluje vitaminima, mineralima, proteinima, aminokiselinama, ali okus jednostavno - ne mogu progutati! Dakle, to je ona superhrana koju bih kupila nekome kao zlobu, ali nemojte to nikome reći. ;)

Van svih konkurencija je svježa pelud. Da, svježa. Naime, svježu je vrlo teško naći zbog njezinog kratkog roka trajanja. Pelud sadrži - SVE: vitamine, minerale, proteine, lipide, enzime, eterična ulja... Jača imunološki sustav, rješava od simptoma stresa, daje energiju... Ako ikako možete, probajte obavezno!

Objavljeno 18.02.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji7komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji7komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija