Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Španjolski omlet (Tortilla de Patatas)

tortilja

Jelena me već mjesecima nagovara da idemo road trip po jugozapadnoj Europi. Italija, Francuska, Španjolska, Portugal. Ne moramo obuhvatiti sve četiri države na jednom putovanju jer bi moglo biti prenaporno, ali primjerice Španjolska i Portugal u jednom 10-dnevnom road tripu je sasvim ok ideja. Jedino što joj još nisam javila je da idemo motorom :)

No, prije nego krenemo, zadala sam si zadatak da isprobam neke španjolske i portugalske recepte. Jedan od njih je tzv. španjolski omlet (Tortilla de Patatas), koji se radi s jajima, lukom i krumpirom.

Evo i kako:

  • 300 g krumpira
  • 1 glavica luka
  • 5 jaja
  • sol
  • 2 žlice maslinovog ulja

Krumpir ogulite i narežete na kolutove, a luk na trakice. U uzavrelu vodu stavite kuhati krumpir pa kad je gotov procijedite i ostavite da se ohladi. Pomiješajte s lukom, dodajte im sol i maslinovo ulje pa sve dobro promiješajte. Dodajte jaja i sve dobro umutite.

Zagrijte tavu i dodajte malčice ulja, samo da se smjesa ne zalijepi za tavu. Kad se ulje zagrijte izlijte smjesu i poklopite. Omlet će se s donje strane zapeći, a s gornje će se upariti. Nakon 2-3 minute skinite s ploče i ostavite da stoji poklopljeno, da se smjesa navlaži sa svih strana kako biste je lakše izvadili iz tave.

Po želji u ovaj omlet možete dodati malo šunke ili začinsko bilje.

tortilja

Objavljeno 27.06.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija