Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Salata od rikule i graha s preljevom od avokada

salata rukola avokado

Aromatična i predivno hrskava, salata od rikule i graha s preljevom od avokada pravi je hit. Ova salata vrlo je hranjiva, prepuna je kvalitetnih vlakana, proteina biljnog porijekla i zdravih masnoća. Lako se priprema i savršen je uredski obrok ili lagana večera.

Kako idtiče naša Natalie, ova salata od rikule i graha je:

  • puna je visokokvalitetnih dijetalnih vlakana koje potiču probavu, potpomažu mršavljenje i rad probavnog sustava,
  • bogata je proteinima biljnog podrijekla,
  • bogata je zdravim masnoćama,
  • bogata je kalijem, vitaminom C, vitaminom A, željezom i vitaminom B,
  • bogata je antioksidantima koji štite naše tijelo i potpomažu imunitet,
  • brzo se priprema i savršen je uredski ručak ili lagana večera.

Sastojci:

  • 2 šalice rikule
  • 1 šalica smeđeg graha kuhanog
  • 8 cherry rajčica
  • 1/2 ljubičastog luka po ukusu
  • 1/2 šalice mrkve svježe naribane

Avokado preljev

  • 1 avokado
  • 2-4 žlice soka od limuna po ukusu
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žlice grčkog jogurta
  • 1 žličica kima
  • Himalajske soli i papra po ukusu

U veću zdjelu stavite rikulu i smeđi grah. Dodajte ljubičasti luk narezan na kockice ili lukove, narezane rajčice i naribanu svježu mrkvu. Začinite preljevom od avokada po želji i ukusu.

Avokado preljev

Sve sastojke stavite u multipraktik i izmješajte dok ne dobijete kremasti preljev. Dodajte limunovog soka, soli i papara po ukusu.

Napomena:

Kao mjeru koristila sam šalicu od 240 ml (US cup). Avokado preljev spremite u staklenu teglicu i poklopite poklopcem. Držite na hladnom i koristiti prema ukusu. Salata može stajati narezana bez preljeva u kutiji ili staklenki s poklopcem u hladnjaku do 3 dana.

Izvor: Natalie’s Food & Health

Objavljeno 27.06.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija