Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Salata od liganja u kolutićima sa začinima i cherry rajčicama

Moja je filozofija po pitanju lignji vrlo jednostavna: kad ih jedem, onda moraju biti jadranske. Pa makar to bila samo 2-3 puta godišnje. Tko god je usporedio naše i ove patagonijske za da su - neusporedive. Dakle, jučer sam nakon jaaako dugo vremena došla do par komada jadranskih lignji. Jedna je završila u salati: 

  • 150 g lignje
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • sol, papar
  • 5-6 cherry rajčica
  • 2-3 lista zelene salate
  • 1 limun, iscijeđen sok
  • peršin, metvica

Lignje narežite na kolutove oko prst debljine. Zagrijte 1 žlicu ulja na tavi, dodajte sitno narezan češnjak pa kad se zacakli dodajte lignje. Dodajte sol i papar i pecite lignje 3-4 minute. Ne treba pretjerivati s pečenjem jer lignje onda postanu “gumene”. 

Procijedite lignje i stavite ih u posudu. Dodajte preostalo ulje, sitno narezane začine i na polovice nasjeckane cherry rajčice. Servirajte na zelenoj salati. Gotovo je za 15 minuta, maksimalno.

 

Objavljeno 07.07.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija