Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Saft s muškatnom tikvom, kikirikijem i mesom

saft

Kad god nemam ideje za pripremu obroka, odem kod Darka i potražim nešto jednostavno, fino i dovoljno neobično da zadovolji i moju želju za isprobavanjem novih kombinacija i okusa. 

Danas sam odabrala saft s muškatnom tikvom, kikirikijem i mesom.

Sastojci:

  • 300 g svinjskog odreska
  • 400 g muškatne tikve
  • 200 g žutog luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 jušne žlice maslaca od kikirikija
  • 500 ml goveđeg temeljca
  • 100 ml suhog stolnog vina
  • mljevena crvena paprika, sol, papar i ostali začini po želji

Muškatnu tikvu u komadu stavite peći u pećnicu na 200 stupnjeva, oko sat vremena.

Za to vrijeme pripremite domaći maslac od kikirikija. Ja sam koristio oljušteni prženi i slani kikiriki kojeg sam u sjeckalici pretvorio u maslac te dodao još malo soli. Ako imate sjeckalicu slabije jačine, u kikiriki dodajte malo ulja kako biste ga lakše pretvorili u maslac.

Kad je tikva pečena, ogulite je i nasjeckajte na veće komade. Ubacite je u sjeckalicu i usitnite u pire.

U loncu zagrijte malo ulja pa stavite dinstati sitno sjeckani luk i češnjak te svinjetinu narezanu na kockice. Kad luk postane staklast, a svinjetina promijeni boju, dodajte pola žličice mljevene crvene paprike (slatke ili ljute, po želji) i dvije žlice maslaca od kikirikija. Promiješajte i dinstajte još pola minute, a zatim ulijte 100 ml suhog bijelog vina i dinstajte još 2 minute.

Na kraju dodajte pire od muškatne tikve i 500 ml goveđeg temeljca. Poklopite lonac i kuhajte oko sat vremena na laganoj vatri. Ako vam se tijekom kuhanja saft previše reducira i zgusne, možete ga razrijediti temeljcem. Ako vam ostane rijedak, zgusnite ga dodavanjem pirea od tikve ili na klasičan način – dodavanjem brašna razmućenog u malo vode.

Saft poslužite uz rižu, tjesteninu ili njoke. Kod serviranja ga možete posuti cijelim kikirijem, kockicama pečene tikve i nasjeckanim peršinom.

Izvor: Darkova web kuharica 

*Fotografije su pod copyrightom autora i nije ih moguće preuzimati.

Objavljeno 19.06.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija