Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Ručkić za zdravlje: Bijela riba u cherry rajčicama!

Nije komplicirano, ne brinite. Mnogi kažu da je jedan od razloga zašto ne jedu ribu "kompliciranost njezina spremanja" i to je jedna od većih prehrambenih predrasuda. Naime, ribu možete bez imalo brige staviti u pećnicu, na papir za pečenje i tako je ispeći u 30-ak minuta i to je to ;) Može li jednostavnije od toga?

Jučer ujutro sam, tradicionalno otišla na plac pa sam iskoristila priliku i za malo bolji komad ribe. Odluka je bila - brancin. Ako vam je ova riba iz nekog razloga neprihvatljiva, možete je zamijeniti bilo kojom bijelom ribom, od oslića do čega god drugoga... 

Dakle, krećemo: 

  • 200 g filea brancina
  • 1/2 luka
  • 10-ak cherry rajčica
  • šaka svježeg peršina
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • malo soli i papra, po želji

Brancin sam kupila cijeli, ali sam zamolila ribara da mi ga filetira (očisti od središnje i većih kosti). Zagrijala sam tavu, brancin malo posula soli i paprom i kad se tava zagrijala ispekla ga sa svake strane 2-3 minuta. Skinula sam ga s tave i stavila na stranu. 

Na tavu stavite malo maslinovog ulja pa kad se zagrije stavite na trakice narezan luk. Poklopite i pustite da se pirja, a po potrebi dodajte malo vode. Kad se malo luk omekša, dodajte na polovice narezane cherry rajčice i dinstajte 3-4 minute, dok se rajčice lagano ne omekšaju. Ipak, pazite da se ne smljackaju.

Pretresite rajčice na tanjur. Preko njih stavite file brancina i prije serviranja dodajte sitno narezan svježi peršin. Uslast!

Objavljeno 29.06.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija