Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Rogač - zdrava ljubav s okusom čokolade

Postoji jedna namirnica koju sam cijeli život imala tek povremeno u prehrani. Točnije - gotovo nikad. ROGAČ. No kad sam otišla na Vis to se potpuno promijenilo. Na Visu ćete rogač pronaći u svim oblicima: od rakije, do različitih slastica, među kojima ćete teško odabrati najbolju jer su sve - izvrsne. Tada je zapečaćena moja ljubav prema rogaču - zauvijek. 

U 100 g rogača dobit ćete 222kcal i 4,6 g proteina, 89 g ugljikohidrata i manje od 1% masti. Od minerala u rogaču ima značajna količina kalcija, željeza, magnezija i fosfora te cink, bakar, mangan i selen. U 100 g rogača, nalazi se 40g vlakana što ga čini izvrsnim izvorom vlakana. Također, odličan je i izvor vitamina D te vitamina B skupine. 

No, ono što je "najopipljivije" kad rogač imate u kući ikad želite nešto s njim raditi jest to da - nalikuje čokoladi pa ga se može dodati u slastice u koje po originalnom receptu ide čokolada. Budući da je prirodno sladak, uz rogač u kolače ne dodajete šećer pa je dobar način izbjegavanja dodatnih količina šećera. 

Budući da je bogat vlaknima, rogač izvrsno utječe na probavu. Također, utječe na smanjenje razine kolesterola, a prema nekim studijama pozitivno utječe na stanice karcinoma. 

Evo jedne brze ideje što napraviti s rogačem:

Puding od rogača s bananama

  • 1 banana
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 2 žlice mljevenog rogača
  • 2 žlice cijeđene naranče
  • 1 žlica na sitno nasjeckanih oraha
  • 1 žličica kokosovih mrvica

Bananu vilicom stisnite u pire. Kad se smjesa ispasira, dodajte rogač i kakao i promiješajte. Dodajte narančin sok i sjeckane orahe i sve dobro promiješajte pa servirajte. Po vrhu pospite mrvicama kokosa. 

Objavljeno 22.05.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija