Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Riža s tikvicom kukuruzom i crvenim grahom

riza s tikvicama

Natalie nam je poslala jedan jednostavan recept za rižu s povrćem. Uz ovo, možete pojesti komad mesa, ali i ne morate: ovo može biti i cjeloviti obrok.

Lagana i jednostavna riža s tikvicom kukuruzom i crvenim grahom, začinjena mirisnim timijanom i peršinom, obogaćena super zdravim kokosovim uljem. Izuzetno hranjivo i zdravo jelo koje se može poslužiti kao prilog uz neko meso, ali i kao glavno jelo uz salatu.

Sastojci:

  • 1 šalica parboiled riže
  • 1 povrtna kocka
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 1 šalica crvenog graha
  • 1/2 šalice kukuruza šećerca
  • 1 srednje velika tikvica
  • Svježe nasjeckan peršin
  • Svježi ili sušeni timijan

Isperite rižu u hladnoj vodi. U posudu za kuhanje stavite 2 šalice vode i povrtnu kocku. Zakuhajte vodu i dodajte rižu.

Kuhajte rižu prema uputstvima na pakiranju (obično je to nekih 15 minuta). Kada je riža kuhana, ostavite je da odstoji nekoliko minuta. Iscijedite višak vode ukoliko je ima.

Dodajte žlicu kokosovog ulja i dobro izmješajte. Dodajte grah i kukuruz i naribanu tikvicu. Začinite začinima i posolite dodatno po potrebi i želji.

Napomene:

Ostatke držite u hladnjaku do 3 dana. Kao mjeru koristila sam šalicu od 240 ml (UScup).

Izvor: Natalie’s Food & Health

Objavljeno 23.05.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija