Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Recept za pet: Čokoladna torta bez brašna!

Tražite recept za dobar kolač, a pritom želite izbjeći korištenje brašna, pogotovo bijelog? U takvoj sam se situaciji ja našla prije par dana, pa sam surfajući bespućima Interneta naišla na jedan dobar recept. Malo sam ga modificirala, pa evo što i kako sam smiješala, a što sam dobila vidite na slici. ;)

Sastojci: 

  • 1,5 šalica oraha
  • 8 datulja
  • 1/3 šalice kakaa u prahu (oko 3 žlice)
  • 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • 2 žličice vode
  • prstohvat himalajske soli
  • par jagoda za dekoraciju (počela im je sezona pa ih trpam u sve!)
  • 100 g tamne čokolade (min 75% kakaa)

Orahe sam ubacila u blender i miksala dok nisam dobila gotovo brašnastu smjesu. Tada sam dodala malo soli. Ja koristim tu himalajsku sol jer mi je okus jako dobar, no možete i običnu morsku staviti. 

Datulje sam na 10-ak minuta ubacila u prokuhalu vodu, pa sam in ogulila od one iritantne kožice i narezala na manje komadiće. U blender (u kojem su orasi i sol) sam ubacila kockice datulja, kakao u prahu i ekstrakt vanilije i blendala dok se nije sve pretvorilo u gustu pastu. Dodala sam 2 žličice vode i još malo izblendala da se pasta malo omekša i da mogu "manevrirati" s njom. Sve sam prebacila u okrugli manji protvan u kojem je papir za pečenje (da se sve ne zalijepi) pa sam nožem za mazanje sve poravnala da dođe kolač približno jednake debljine na svim dijelovima. 

Polovicu tamne čokolade sam ugrijala da se rastopi i premazala preko kolača, pa sam sve ostavila u hladnjak da se stvrdne. Prije jela sam ostatak tamne čokolade naribala po vrhu. (od viška čokolade glava ne boli, zar ne?)

Jagode su kao dekoracija, a i fora je uz svaki komadić ovog kolača uzeti i komadić jagode, daje svježinu i dodatni intenzitet okusa. 

 

Objavljeno 07.05.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija