Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Ražnjići od plodova mora uz tjesteninu i umak od rajčice

raznjici

Mnogi zapostavljaju plodove mora u svojem kuhanju s objašenjenjem da su recepti s ovim namirnicama komplicirani. No, istina je upravo suprotna. 

Darko nam je poslao jedan superjednostavan i superukusan recept za ražnjiće od plodova mora uz tjesteninu i umak od rajčice.

Evo kako:

  • 300-500 g morskih plodova
  • 5-10 cherry rajčica
  • 1 luk
  • 200 g pelate rajčica
  • Crne masline
  • Lišće celera ili peršina
  • 3 režnja češnjaka
  • 500 g špageta
  • Ljuta papričica
  • 1 dcl bijelog vina
  • Maslinovo ulje

 

raznjici

Nekoliko cherry rajčica prerežite na pola i krenite slagati ražnjiće. Bodite plodove redoslijedom koji vam odgovara. Ja sam gledao da imam od svega iz miksa morskih plodova barem jednu stvar na ražnjiću, a završavao sam ih radi ukrasa s polovicom cherry rajčice.

Kada su vam ražnjići gotovi krenite s umakom.

Na maslinovom ulju prodinstajte luk. Kada dobije boju dodajte pelate rajčicu, nasjeckani češnjak, svježe lišće celera i nasjeckane crne masline.

Dodajte začine po želji. Ja volim osjetiti izvorni morski okus hrane pa ne dodajem previše začina. Koristio sam samo sol i jednu ljutu papričicu.

Sve dobro izmiješajte i na vrh posložite morske ražnjiće. Na kraju ih prelijte bijelim vinom i pustite da lagano kuhaju kojih 45-60 minuta uz povremeno miješanje.

Pred kraj skuhajte špagete ili neku drugu tjesteninu. Ako vam se da možete napraviti i domaće njoke koji su možda i bolja kombinacija za ovo jelo.

Poslužite toplo dragoj osobi uz čašu finog crnog vina :). Dobar vam tek!

Izvor: Darkova web kuharica 

*Fotografije su pod copyrightom autora i nije ih moguće preuzimati.

Objavljeno 18.04.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija