Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Raženi banana bread

banana bread

Uvijek me razveseli kada netko od čitatelja odluči s nama podijeliti svoj recept. Razveseli me ideja da širimo jednu veliku zajednicu ljudi koji uživaju u svojim zdravim obrocima i žele ih podijeliti s drugima.

Naša čitateljica Anamarija Legčević poslala nam je svoj recept za raženi banana bread koji dijelim s vama jer je ideja izvrsna i jednostavna, a tko god je barem jednom probao banana bread zna koliko je to super slastica!

Evo Anamarijinog recepta: 

  • 240 ml sojinog mlijeka (ili nekog drugog malomasnog mlijeka)
  • 3 banane (što zrelije) 
  • 3 mjerice wheya s okusom banane
  • 255 g raženog brašna od cjelovitog zrna 
  • 50 g zobenih mekinja 
  • 3 žlice stevije
  • 1 žlica praška za pecivo 
  • pola čajne žličice cejlonskog cimeta
  • pola čajne žličice soli
Ralizacija je vrlo jednostavna: Pomiješati sve suhe sastojke u zdjeli. Bananu i mlijeko izblendati, pa uliti u zdjelu s ostalim sastojcima i sve dobro izmiješati dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Istresti u kalup za pečenje kruha ili neki dublji protvan. Peći na 200 stupnjeva 30 minuta.
 
"Ovaj kruh izvrsno je mazati maslacem od kikirikija i uživati u svakom zalogaju", kaže Anamarija!
 
Kalorijska vrijednost nije tolko velika. Na 30g (šnita) ima 53 kcal od toga 3g proteina, 9.4g ugljikohidrata i 0.5 g masti.
 
Hvala Anamarija! 
 
 
 

Objavljeno 01.08.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija