Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Povrće i piletina u kokosovom mlijeku i curryju

piletina curry

Nakon Ivanine fine juhe od mrkve i đumbira, na red je došlo njezino glavno jelo. Čim sam vidjela fotku, bilo mi je jasno da ću ovo pripremati prvom prilikom kad ulovim vremena.

Povrće i piletina u kokosovom mlijeku i curryju

Potrebno je, za 4 osobe:

  • 200 grama pilećih prsa (za vegetarijance može i tofu)
  • 400 ml kokosovog mlijeka
  • 1 žlica mljevenog curryja
  • 4 žlice umaka od soje
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1 tikvica
  • 1 crvena paprika
  • 1 mrkva
  • 1/2 svježeg poriluka
  • začini (sol, papar, vegeta)
  • listovi peršina
  • kokosovo brašno (po želji)
  • 250 grama basmati riže

Postupak:

Piletinu ili tofu narezati na komade željene veličine i ostaviti marinirati 20-ak minuta u marinadi od curryja, 100 ml kokosovog mlijeka i soja umaka.

U međuvremenu nasjeckati povrće, poriluk na kolutove, a ostatak na manje štapiće. Skuhati rižu prema uputi na pakiranju.

Tofu ili pileća prsa je potrebno izvaditi iz marinade i na naglo ispržiti na kokosovom ulju. Nakon 5 minuta dodati povrće, poriluk dodati zadnji.

Nakon 5-10 minuta kada je povrće malo omekšalo dodati ostatak marinade i ostatak kokosovog mlijeka i kuhati jos 5 minuta. Dodati po želji začine. (u originalnom receptu ide i malo chilija u prahu). Za završetak dodati žlicu kokosovog brašna kako bi se sadržaj zgusnuo.

Servirati s basmati rižom.

Objavljeno 25.05.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija