Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Poriluk s posnim sirom i jajima iz pećnice

poriluk s posnim sirom

U potrazi za ukusnom večerom, kod naše Natalie sam našla jednu jednostavnu kombinaciju koja je sigurno jako fina, a vrlo je jednostavna za pripremiti.

Osim toga, mirisni poriluk s đumbirom i jajima zapečenim u pećnici nutritivno je bogato, zdravo i fino jelo koje se jednostavno priprema, a može se servirati kao lagani ručak, večera, ali čak i kao i doručak.

Sastojci:

  • 1 veliki poriluk
  • 2 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žličica svježe naribanog đumbira
  • 1/2 šalice posnog sira (oko 120 g)
  • 3 velika jaja
  • Sol i papar
  • 1/2 žličice svježe naribanog muškatnog oraščića

Poriluk isijecite na kolutiće, isperite hladom vodom i dobro osušite papirnatim ručnikom. Na maslinovom ulju kratko prepržite poriluk, 6-8 minuta, dok ne omekša. Posolite pa dodajte svježe naribani đumbir. Dobro promiješajte, pržite još 2-3 minute pa skinite s vatre.

U odvojenoj posudi umutite jaja. Dodajte soli i papar prema ukusu. U posudu za pečenje (npr dublju vatrostalnu) redom slažite poriluk, dobro iscijeđeni posni sir, te prelijte jajima.

Pecite u pećnici na 190 stupnjeva 30 minuta, odnosno dok se jaja lijepo ne zarumene. Pospite svježe naribanim muškatnim oraščićem i poslužite toplo.

Izvor: Natalie’s Food & Health

Objavljeno 21.03.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija