Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pločice od maslaca od kikirikija i čokolade

kockice maslac od kikirikija

Što prvo pomislite kad vam netko kaže - Belgija? Pivo ili čokolada? Kako nisam neki poseban ljubitelj ovog pića, meni je uvijek i isključivo prva asocijacija na Belgiju - belgijska čokolada! I zaista, ako odete li u Belgiju, bez obzira radi li se o Brusselsu, Gentu, Brugesu ili nekom drugom gradu, jasno vam je da je čokolada u toj zemlji gotovo pa - svetost.

Iskreno, kad je okusite, bit će vam jasno da joj taj pridjev i pripada. 

Uglavnom, bila sam par dana u Belgiji i vratila se s ogromnom količinom čokolade, u svim oblicima i svih mogućih okusa. od one mliječne, bijele, crne, do onih obogaćenih svime što možete zamisliti. Naravno, u Zagreb su došle sa mnom i čokoladne kapljice, koje će super biti za neku slasticu, sigurna sam. 

No, kako uz čokoladu uvijek dobro dođe malo maslaca od kikirikija, ja sam svoj povratak u Domovinu proslavila, kockicama od maslaca s belgijskom čokoladom. 

Evo recepta: 

Sastojci:

  • 240 g zobenih pahuljica, sitniji tip
  • 15-ak datulja
  • 180 g maslaca od kikirikija
  • 2 žlice meda
  • 1,5 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica cimeta
  • 3 žlice mlijeka
  • 100 g čokoladnih kapljica
  • 100 g ribane čokolade, min 75% kakaa

U dublji protvan stavite papir za pečenje. Datulje prokuhajte u vreloj vodi pa ogulite kožicu i narežite na sitno. Ubacite ih u blender, zajedno sa zobenim pahuljicama, maslacem od kikirikija, medom, ekstraktom vanilije i cimetom i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesa će biti jako čvrsta i ljepljiva. Kad je gotova, izvadite je i dobro još rukama zamijesite, tako da se potpuno sve sljubi i postane kompaktno.

Ako se smjesa raspada dodajte još malo meda ili maslaca od kikirikija. Ako je smjesa prevlažna, dodajte još malo zobenih pahuljica. 

Smjesa treba biti čvrsta i kompaktna. Kad dobijete takvu, prebacite je u protvan i razvucite po dnu, tako da po površini bude ravna i na svim dijelovima jednake debljine. Po vrhu poravnajte špatulom. 

Ostavite u hladnjak da se stisne. Za to vrijeme na laganoj vatri zagrijte čokoladne kapljice u mlijeku, dok ne dobijete, jednoličnu tekuću smjesu. Potom ovu smjesu izlijte preko smjese maslaca i zobenih pa vratite još na 10-ak minuta u hladnjak. Potom ponovo izvadite i po vrhu pospite ribanom čokoladom, pa vratite u hladnjak. 

Kad poželite jesti, režite kockice željene veličine i - uživajte! 

Želite li probati belgijsku čokoladu? Savjetujem da krenete s Proteinellom, zdravim čokoladnim namazom od fine belgijske čokolade. Ako dosad niste, kad probate Proteinellu, bit će vam jasno zašto se Belgija tako jako ponosi ovim svojim slatkim specijalitetom. 

Objavljeno 02.11.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija