Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Piletina u umaku od maslina

piletina s maslinama

Večeru nikako ne treba preskakati, a za taj obork uvijek birajte proteine i neke zdrave masti. Kod mene je to najčešće meso s nekim izvorom masti ili masnija riba, poput lososa. Jučer sam pronašla i odmah isprobala jedan zanimljiv recept - piletina pečena u maslinama sa zelenom salatom. 

Sastojci: 

  • 150 g pilećih prsa
  • 6-7 otkoštenih zelenih maslina
  • 1/2 žlice kapara
  • 1/2 žlice vlasca
  • pola šake bosiljka
  • 1,5 žlica maslinovog ulja
  • sok iscijeđen iz pola limuna
  • sol, papar

U blender stavite masline, kapare i vlasac i izmiksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Potom dodajte maslinovo ulje i limunov sok i miksajte dok se ne sljubi. Dodajte malo soli i papra pa probajte je li dovoljno začina. 

Svaki komad mesa namažite ovom smjesom. Zagrijte tavu pa na nju stavite premazanu piletinu. Pecite sa svih strana dok meso ne donije zlatnu boju. Okrećite često da se ne zapeče. 

Servirajte uz zelenu salatu ili neko drugo povrće. 

Objavljeno 09.02.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija