Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pečeni bademov "sir"

badem sir

Pošaljem ja nekidan frendici ovaj recept, a ona mi odgovori: "Nešto tu krivo piše, pa u popisu namirnica nigdje nema sira, a ime je "bademov sir"! No, zaista ništa ne piše krivo, radi se o veganskom receptu u kojem se od badema i još par namirnica napravi smjesa nalik siru, pa je onda i ime tako preuzeto. 

Evo kako: 

  • 150 g badema
  • 60 ml limunovog soka
  • 120 ml vode
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica soli

Bademe preko noći ostavite u vodi, ujutro ogulite kožicu i dobro ih procijedite. Potom sve sastojke ubacite u blender i blendajte dok ne dobijete jednoličnu kremastu smjesu, nalik pašteti. Kad je smjesa gotova, prebacite je u gazu i procijedite što bolje možete. 

Smjesu potom oblikujte poput koluta sira i stavite na papir za pečenje pa stavite u pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite oko 40 minuta, odnosno dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju. 

U ovaj "sir" možete dodati i neke začine ili začinsko bilje, po želji - vlasac, bosiljak, chilly, peršin... po želji. 

Objavljeno 29.12.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija