Palenta s poširanim jajetom

  • 0 komentara
  • 2 x
  • ponedjeljak, 12 lipnja, 2017. u 04:23

palenta jaje

Već danima mi se jede palenta. Pričala sam nekidan u društvu nešto o palenti i od toga dana, svakodnevno zamišljam kako ću je pripremiti i jesti. Našla sam jedan zanimljiv recept kako da ne izostavim jaja za doručak, a opet i zadovoljim svoju želju za slatkim. 

Evo, našla sam jedan 

  • 1 jaje
  • 40 g palente
  • malo papra

U kipuću vodu stavite sol, papar u zrnu i lovorov list. Razbijte jaje direktno u kipuću vodu i žlicom skupljajte bjelanjak oko žutanjka, da ostane jedna cjelina. Jaje trebate kuhati na ovaj način ovisno koliko želite za žutanjak bude tvrd (cca. 1 minuta). 

Kad je jaje gotovo stavite ga u duboki tanjur. Uzmite instant palentu i prema uputi na pakiranju skuhajte palentu, tako da sotane dosta rijetka, da je možete jesti žlicom. Kad je palenta gotova, istresite je u tanjur, oko jajeta. 

Po želji, po vrhu malo popaprite. 

Dobar tek.

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Lubenica i dinja na roštilju x 3
    Prošle godine sam prvi put probala te neke različite ideje pripreme sezonskog ljetnog voća, poput lubenice s čokoladnim namazom i slično. Ovogodišnju sezonu igranja s namirnicama sam započela s lubenicama i dinjom na roštilju. Dodala sam i krušku i jabuku, da sve bude šarenije, a i da isprobam što više različitog voća, pripremljenog na ovaj način.  1 jabuka 1 kruška 2 kriške lubenice 2 kriške dinje Gril tavu ili roštilj zagrijte jako dobro i samo sve voće posložite na gril. Nakon par ...
  • Runda za sve: Što to pije Martina Boss? x 8
    Ako ste pratili njezin instagram ili facebook profil, zamijetili ste da je Martina Boss posljednjih dana bila na moru. Uživancija uz plažu ili na bazenu i za nju je, kao i za mnoge druge, vrijeme opuštanja i uživanja u dobrom društvu, vremenu, ambijentu i klopi.  Srećom, imali smo priliku s Martinom provesti i neko vrijeme, a to smo i ovaj put iskoristili da "uhvatimo" neke trenutke opuštanja i zabilježimo što Martina jede, pije ili što čita kad ima više slobodnog vremena.  Dakle, što na moru ...
  • Salata od tofua s avokadom x 2
    Tofu jedem jednom u 6 mjeseci. Najčešće je to u doručku s jajima ili u nekoj salati. Za salatu je tofu vrlo jednostavan, a njegov neutralan okus omogućava mu da ga pomiješate s bilo čim želite. Ja sam ga nekidan pomiješala s avokadom, a kako je i on prilično neutralnog okusa, bilo je potrebno jako puno začina da ova večera dobije malo jaču aromu.  1/2 avokada 100 g svježeg ili dimljenog tofua 1 žlica maslinovog ulja 1 žlica limunovog soka (svježe cijeđeni limun) miješani začini: ružmari...
  • Za one koje volite: Chia puding s kivijem x 4
    "Ljubav ide kroz želudac", izlizana je fraza kao stari tepih. No, ako je malo preokrenemo pa sebe postavimo na mjesto subjekta u toj rečenici, onda je možemo shvatiti i u kontekstu zdravlja i brige o samome sebi. Kvalitetno jesti = voljeti sebe. Dobre si obroke pripremati, uživati u hrani koju jedete, paziti pri odabiru namirnica, jesti redovno... sve su to karakteristike osobe koja vodi brigu o sebi, svome zdravlju i - voli sebe. A jasno je, ako ne volite sebe, teško da možete voljeti ikoga ...