Palačinke s ricottom

palacinka ricotta

Naša Ivana Markanović me tagirala u jednoj objavi na instagramu, a ja sam je odmah zamolila da recept objavim ovdje u blogu i podijelim ga sa svima jer se radi o super ideji! Jasno vam je već i kad slike pogledate da je ovo prava divota! Kopiram cijeli njezin post:

Kada je neki dan @zorrori_food_blogger objavila na instagramu svoje voće u ricotti, pomislih kako ricottu još nikada nisam kupila i spremala bilo što s njom. Još kada sam pročitala da se s ovom vrstom sira odlično spremaju i slatka jela, mojoj znatiželji nije bilo kraja. Svemogući google i ja smo se složili jednoglasno oko jednoga: Palačinke s ricottom! Da, da.. savršeno mekane, ukusne i prije svega, odličan su obrok svakog healthy i fitness freaka.

Potrebni sastojci:

  • 250 g ricotte
  • 125 ml mlijeka (koristila sam sojino)
  • 3 jaja
  • 100 g zobenog brašna
  • pola praška za pecivo
  • ekstrakt vanilije
  • malo soli
  • limunova korica
  • 1 žlica kokosovog šećera (može i nešto drugo za zasladiti)

Izmiješajte žumanjke i šećer, dodajte mlijeko, vaniliju, naribanu limunovu koricu i brašno s praškom za pecivo te dodajte ricottu. Bjelanjke s malo soli istucite u čvrsti snijeg i pažljivo dodajte u smjesu s ricottom.

Pecite na laganoj vatri. Prije prve palačinke sam tavu namastila kokosovim uljem, dalje sam pekla bez ulja. Kada se na površini palačinke počnu pojavljivati mjehurići i rub se počne odvajati, vrijeme je da ih okrenete na drugu stranu.
Jedino što još preostaje za reći - dobar tek i uživajte u savršeno mekanim, zdravim palačinkama!

zdrave palacinke

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Lubenica i dinja na roštilju x 3
    Prošle godine sam prvi put probala te neke različite ideje pripreme sezonskog ljetnog voća, poput lubenice s čokoladnim namazom i slično. Ovogodišnju sezonu igranja s namirnicama sam započela s lubenicama i dinjom na roštilju. Dodala sam i krušku i jabuku, da sve bude šarenije, a i da isprobam što više različitog voća, pripremljenog na ovaj način.  1 jabuka 1 kruška 2 kriške lubenice 2 kriške dinje Gril tavu ili roštilj zagrijte jako dobro i samo sve voće posložite na gril. Nakon par ...
  • Runda za sve: Što to pije Martina Boss? x 8
    Ako ste pratili njezin instagram ili facebook profil, zamijetili ste da je Martina Boss posljednjih dana bila na moru. Uživancija uz plažu ili na bazenu i za nju je, kao i za mnoge druge, vrijeme opuštanja i uživanja u dobrom društvu, vremenu, ambijentu i klopi.  Srećom, imali smo priliku s Martinom provesti i neko vrijeme, a to smo i ovaj put iskoristili da "uhvatimo" neke trenutke opuštanja i zabilježimo što Martina jede, pije ili što čita kad ima više slobodnog vremena.  Dakle, što na moru ...
  • Salata od tofua s avokadom x 2
    Tofu jedem jednom u 6 mjeseci. Najčešće je to u doručku s jajima ili u nekoj salati. Za salatu je tofu vrlo jednostavan, a njegov neutralan okus omogućava mu da ga pomiješate s bilo čim želite. Ja sam ga nekidan pomiješala s avokadom, a kako je i on prilično neutralnog okusa, bilo je potrebno jako puno začina da ova večera dobije malo jaču aromu.  1/2 avokada 100 g svježeg ili dimljenog tofua 1 žlica maslinovog ulja 1 žlica limunovog soka (svježe cijeđeni limun) miješani začini: ružmari...
  • Za one koje volite: Chia puding s kivijem x 4
    "Ljubav ide kroz želudac", izlizana je fraza kao stari tepih. No, ako je malo preokrenemo pa sebe postavimo na mjesto subjekta u toj rečenici, onda je možemo shvatiti i u kontekstu zdravlja i brige o samome sebi. Kvalitetno jesti = voljeti sebe. Dobre si obroke pripremati, uživati u hrani koju jedete, paziti pri odabiru namirnica, jesti redovno... sve su to karakteristike osobe koja vodi brigu o sebi, svome zdravlju i - voli sebe. A jasno je, ako ne volite sebe, teško da možete voljeti ikoga ...