Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Paklenica Trail 2015. International - nema te kiše koja može ugroziti dobru energiju!

Protekloga vikenda u Nacionalnom parku Paklenica održavalo se pregršt sportskih događaja. Među njima je bio i Paklenica Trail 2015. International, međunarodna utrka koja se sastojala od tri kategorije: Pljeskarice (dužina 15 km), Tri kanjona (40 km) i Apsolute Paklenice (vertikalna utrka, 11 km). Ekipa Fitness.com.hr-a imala je priliku sudjelovati na Paklenica Trail 2015 International događaju kao medijski partneri, ali i kao podrška organizatorima. 

Ako nikada niste bili na Paklenici, molim da odmah taj pohod stavite u svoj raspored! I da ga realizirate što prije! Paklenica je predivna! I kad pada kiša, i kad je sunce, i kad je hladno i kad vam se uspinjući se u brdo znoj slijeva niz leđa. Netaknuta priroda nacionalnog parka u kojem će uživati i profesionalni penjači i trkači, ali i potpuni rekreativci koji su došli malo prošetati. Osim ljepote samoga parka, prekrasno je kad se popnete na neki od vidikovaca na Paklenici, a pred vama se prolije pogled po Jadranu kojeg ne možete usporediti ni sa čime na svijetu!

Uz prirodu kojoj nema zamjerke, ekipa koja je protekloga vikenda bila u Paklenici je također bila takva da ih "sve želite dovesti doma". Znate onaj osjećaj kad negdje dođete prvi put, i od prvoga trena se ondje osjećate "domaće". Eto, tako sam se ja osjećala na Paklenici. Ljudi su otvoreni, penjači "skulirani" i druželjubivi, trkači fokusirani, ali poslije utrke opušteni i spremni za zabavu, a lokalno stanovništvo gostoljubivo. Usput, medica je odlična! ;)

Ako govorim o samoj utrci Paklenica Trail 2015 International, evo podataka koje je s nama podijelila Danijela Bucić, organizatorica utrke. "Na sve tri kategorije utrka je sudjelovao ukupno 91 trkač. Nažalost, nekolicina je odusatala zbog loših vremenskih prilika koje su se nadvile nad Paklenicu na dan utrke. No, komentari onih koji su se natjecali su izvrsni: od pohvala za odlično postavljenu stazu, odlične okrijepe na stazi i na cilju, ali i super nagrade za pobjednike. Moji dojmovi se još uvijek nisu slegli, no ono što osjećam cijelo vrijeme jest velika motivacija koju dobivam iz zadovoljstva natjecatelja i strasti prema planinama i trčanju. Vrlo brzo ću početi s pripremama za narednu godinu, a kao organizatorici važne su mi povratne informacije natjecaelja kako bismo u 2016. godini bili još i bolji", rekla je Bucić. 

Dakle, bez obzira jeste li trkač ili jednostavno vrijeme volite provesti u prirodi, obavezno odite u Nacionalni park Paklenica i uživajte u spoju mora, šume i stijena stvaraju kanjon. Možda se zaljubite u prirodu, možda u trčanje, a možda u penjanje, važno je samo da osjetite dobru energiju koja u Paklenici postoji! I da si dozvolite zaljubiti se!

Kategorija Pjeskarica 15 km/400m+ – žene

  1. Petra Herceg (CRO)
  2. Tatjana Novak (CRO)
  3. Dubravka Radošević (CRO)

Kategorija Pjeskarica 15 km/400m+ – muškarci

  1. Darko Rogina (CRO)
  2. Armin Škandrić (BiH)
  3. Sašo Bratuš (SLO)

Kategorija Three Canyons 40 km/2200m+ – žene

  1. Maja Urban (jedina žena bez konkurencije)

Kategorija Three Canyons 40 km/2200m+ – muškarci

  1. Igor Mlinarić (CRO)
  2. Šime Grdović (CRO)
  3. Zvonimir Roža (CRO)

Kategorija vertikalna utrka Absolute Paklenica 14 km/1810m+ (skraćena na 11km km/1400m+) – žene

  1. Paula Vrdoljak (CRO)
  2. Amanda Brothers (USA)
  3. Jelena Tomić (CRO)

Kategorija vertikalna utrka Absolute Paklenica – muškarci

  1. Andrej Mesner (SLO)
  2. Jonathan Atwell (USA)
  3. Nikola Horvat (CRO)

Foto: Igor Nobilo

 

 

Objavljeno 05.05.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija