Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Omega tjestenina bolognese

tjestenina bolognese

Mnogi jednostavno obožavaju tjesteninu s mljevenim mesom! Kako jedem tjesteninu vrlo rijetko (možda jedanput u 2 mjeseca), rijetko mi se na tanjuru nađe i ovaj obrok, ali kad se to dogodi onda to izgleda ovako: 

Sastojci: 

  • 250 g mljevene junetine (od buta)
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 50 ml bijelog vina
  • 200 g pelata
  • 1/2 glavice luka
  • 1 mrkva
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice omega mješavine sjemenki
  • začini: sol, papar, peršin, bosiljak

U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa mu dodajte na sitno narezan luk i naribanu mrkvu. Kad se ovo malo omekša, dodajte mljeveno mesko koje ste prethodno malo posolili. Dinstamo uz miješanje dok meso ne dobije nježno smeđu boju. Potom smjesu prelijemo vinom i pirjamo dok vino potpuno ne ispari. 

Potom smjesi dodamo pelate i na sitno narezan češnjak. Začinimo po želji. Pustimo da se pirja na laganoj vatri još 10-ak minuta. 

Tjesteninu skuhamo prema uputama na pakiranju pa procijedimo i stavimo na tanjur. Prelijemo je umakom i po vrhu dodamo omega mješavinu sjemenki. 

Dobar tek!

Objavljeno 25.11.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija