Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Najjednostavniji i najfiniji ručak: Biftek s batatom

Biftek je bez sumnje, kralj mesa. Istina, i cijena mu je često - kraljevska. Ja si ga priuštim par puta mjesečno, ali tada uživam u svakom zalogaju. Volim kad mi je srednje pečen, kad je sredina mekana i sočna, a opet ne presirova. Usto, zapravo ga je jaaako jednostavno za pripremiti, ako dobijete dobar komad mesa. 

Ja samo dobro zagrijem tavu, bacim biftek i pustim na jednoj strani neke 3 minute, pa okrenem na drugu još toliko. Bitno kod bifteka je da ga se nakon pečenja ostavi par minuta da odleži, kako bi se svi njegovi sokovi "smirili" i sljubili. Kad ga nakon toga krenete jesti znat ćete o čemu govorim: poput putra će vam se topiti u ustima. 

Prije par tjedana sam kupila 6 kilograma batata (slatkog krumpira) pa sad imam fazu gdje ga jedem na sve moguće načine. Pisala sam vam nekidan o čipsu od batata s lososom, pripremila sam i kolače od batata (moram i to napisati), a jučer sam za ručak batat spekla i kao prilog bifteku. 

Kako je biftek jako brzo gotov, htjela sa uz njega pojesti nešto što će isto biti gotovo za 10-15 minuta. Ogulila sam batat narezala ga na sitno i stavila u protvan na papir za pečenje, pa u pećnicu na 200 stupnjeva. Budući da sam narezala na dosta male komade, bilo je gotovo za 15 minuta. 

I to je to. 

Da, zaboravila sam napisati sastojke: 

  • 200 g bifteka
  • 2 srednje velika batata

Zadovoljstvo je pregolemo ;)

Objavljeno 07.10.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija