Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Najbolji zdravi kolač

kolac sjemenke

Kad me netko pita kako uspijem baš svaki dan imati pripremljene obroke i kako mi se ne dogode situacije gdje nemam izbora od onoga da pojedem prvo što stignem - uvijek pilim isto - NAJVAŽNIJE JE PLANIRANJE! 

I zaista to mislim. Onoga trena kad počnete planirati svoje obroke, napravili ste većinu posla u kvalitetnom unosu namirnica. Planiranje je pola forme, rekla bih. 

Makar, isplanirajte da vam netko napravi obrok, ako već nemate volje/želje/znanja napraviti ih sami. Ja to obično radim u dvije situacije, ako idem u Rijeku kod roditelja, pa mami javim što i kad želim jesti. Druga situacija je ona u kojoj s nekim idem na put/izlet/ili neku drugu cjelodnevnu aktivnost pa se dogovaramo oko obroka koje ćemo unaprijed spremiti i ponijeti. 

U našem "A je to" dvojcu, Jelena je zadužena za slastice, u svim značenjima tog iskaza. Naime, Jelena peče kolače, a i kad smo na dijeti, kod Jelene spremamo slastice koje ne smijemo jesti. Njezina "buksa" je sigurno mjesto jer s Jelenom nema straha da će u napadu ludosti pojesti nešto što ne smije, što sa mnom nije slučaj. 

Dakle, protekli vikend smo cijeli provele na 2. Kongresu Fitnes učilišta što je značilo: cijeli dan zatvorene u nekoj predavaonici ili dvorani s kratkim pauzama i bez mogućnosti pripreme kvalitetnog obroka. Dogovor je bio ovakav: Jelena će napraviti nešto dobro i slatko. Točka. 

sjemenke kolac

Tako se i zbilo i to što je napravila je ispalo "o bože fino", a to je najviša mjera finoga. Pa evo recepta: 

  • 300 ml bademovog mlijeka (bez šećera) - može i zobeno mlijeko, ili obično
  • 150 g očišćenih i oguljenih datulja
  • 1 banana
  • 1 šaka brusnica
  • 160 g indijskih oraščića
  • 150 g maslaca od kikirikija
  • 100 g sjemenki suncokreta
  • 100 g sjemenki smeđeg lana
  • 40 g sezama
  • 10 g maka
  • 200 g zobenih pahuljica
  • 100 ml agavinog sirupa (može i med, ali onda pratiti slatkoću)

Datulje zagrijati u malo vode, toliko da ih prekriješ i pustiti da upiju tekućinu. Tu ljepljivu smjesu ubaciti u sjeckalicu, dodati bananu i agavin sirup i izmiksati dok ne bude glatka smjesa. Izliti u posudu. Zatim u sjeckalici izmiksati smjesu indijskih oraščića, mlijeka i maslaca - dok ne bude glatka smjesa.

Pomiješati to s prethodnom smjesom. U sjeckalici potom kratko izmiksati 70 g suncokretovih sjemenki i 70 g lana i 30 g sezama i 130 g zobenih. Ja sam još dodala i šakicu konopljinih sjemenki.

To sve pomiješati s prethodne dvije smjese pa još umiješati ostatak zobenih i na sitno nasjeckane brusnice.

Kalup za pečenje obložiti papirom ili namazati kokosovim uljem. Izliti smjesu jednolično i poravnati. Posipati ostatkom svih sjemenki i makom. Malo utisnuti u smjesu da kasnije te sjemenke ne otpadaju.

Peći 30 min u prethodno zagrijanoj pećnici, na 180 ili dok ne posmeđi.

Objavljeno 14.03.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija