Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Mesna štruca s mahunama i krumpirom

mesna struca

Kad sam u travnju bila u Stockholmu, uživala sam u njihovom tradicionalnom specijalitetu - mesnim okruglicama s pire krumpirom i pekmezom od vrste brusnica kojih u našim krajevima uopće nema, a oni ga nazivaju lingonsylt. No, ono što mi je nakon Stockholma par puta palo na pamet jest priprema mesne štruce. 

Evo recepta koji je dosta jednostavan, a rezultat je - super. 

  • 500 g mljevene puretine
  • 100 g zobenih pahuljica, sitniji tip
  • 1 žlica aceta balsamica
  • 1 glavica luka
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 jaje
  • sol, papar, peršin

Na tavi zagrijte kokosovo ulje pa dodajte sitno narezane luk i češnjak i dinstajte par minuta, uz stalno miješanje, dok se luk ne zacakli. Potom skinite s ploče. 

U posudi promiješajte meso, zobene pahuljice, jaje, aceto, peršin, sol, papar i mješavinu luka i češnjaka i sve dobro promiješajte. Smjesu potom istresite u kalup za pečenje. Ja volim ovalni za pečenje kruha, zbog oblika koji se njime dobije. 

Pecite na 180 stupnjeva oko 50 minura. Kad je gotovo izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi pa narežite i servirajte. Dok se štruca peče, skuhajte povrće, po želji. 

Objavljeno 21.09.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija