Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Loša ideja: Preskakanje doručka!

Pisala sam već o preskakanju večere kojim mnogi pogrešno žele potaknuti gubljenje viška kilograma. No, postoji još veće zlo od ovoga: PRESKAKANJE DORUČKA! 

Odmalena nas uče da je doručak najvažniji obrok u danu. U djetinjstvu su nas mame i bake tjerale da prije vrtića ili škole moramo jesti. Mnogi su s odrastanjem postali "buntovni" pa su tu naviku zapostavili i izgubili. Danas će reći: Ja baš nikako ne mogu jesti čim se probudim! 

Naravno da možete, samo se trebate naviknuti na to

Tvrdim da će vam vrlo malo (par dana) trebati da steknete tu naviku: nakon par dana doručaka "na silu" probudit ćete se gladni! Organizam je pametan stroj koji vrlo brzo pamti i usvaja obrasce ponašanja / hranjenja. Stoga, ustanite sutra pola sata ranije i na miru doručkujte. 

Dokazano je da osobe koje preskaču doručak kasnije u danu unesu puno više hrane, a često i nakon samo par sati posegnu za nezdravim i iznimno kaloričnim obrocima kako bi se riješili osjećaja gladi koji ih obuzme. 

Doručak tijelu i mozgu daje energiju za prekonoćni post. Ako gledate terminološki, eng riječ BREAKFAST je nastala upravo od dviju riječi BREAK (stanka) i FAST (post). Nutricionisti da bi doručak trebao ponijeti čak do 35% dnevnog unosa hrane. Trebao bi sadržavati kalcij, željezo, vitamine B kompleksa, proteine i vlakna. Dobar izvor vlakana i vitamina i minerala su voće i povrće, a proteine možete primjerice dobiti iz jaja. 

Pojednostavljeno: dobro se najedite za doručak!

Što jesti za doručak?

Ja preferiram jaja, na bilo koji način. Ako imate manje vremena, dobra opcija su zobene pahuljice (ali zaista zobene, a ne različite šarene musli koje imaju više šećera nego bilo čega drugoga), neko voće, orašasti plodovi... 

Moj današnji doručak su bila 4 cijela jaja na kajganu s 4 fete pureće šunke pečena na malo kokosovog ulja i salata od crvenog i običnog radića. Ustala sam u 7.30, popila toplu limunadu, pripremila doručak pa ga pojela uz šalicu nezaslađenog zelenog čaja. 

A što ste vi danas jeli?

Objavljeno 24.03.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji16komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji16komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija