Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Kremasta juha od brokule

juha brokula

Navečer, kad dođem kući nakon svih dnevnih obaveza, najviše volim pojesti dobru juhu. U mom slučaju, najčešće uz tu juhu spečem neki komad mesa narezan na kockice, pa ih ubacim u juhu, a ako vam meso nije potrebno, čak i juha može biti samostalan obrok. 

Evo jednog dobrog recepta za ukusnu i kremastu juhu od brokule: 

  • 1 veća glavica brokule
  • 2 žlice gheea ili kokosovog ulja
  • 1 manja glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 žličice origana
  • 1/3 žličice peršina
  • 1/4 žličice đumbira
  • sol, papar
  • 700 ml vode ili povrtnog temeljca
  • 3 žlice kremastog posnog sira

Luk i češnjak narežete na što sitnije. Ghee ili kokosovo ulje zagijte u dubljem loncu pa dodate luk i češnjak i uz stalno miješanje dinstate dok ne postanu caklasti. Brokulu nakidate na sitnije dijelove, da se što lakše i brže skuha pa stavite u posudu i ostavite par minuta, uz stalno miješanje. 

Potom sve prelijte temeljcem, dodajte sve začine i promiješajte pa poklopite i pustite da zakuha, pa smanjite vatru i ostavite da kuha 15-ak minuta, odnosno dok brokula ne postane jako mekana. 

Kad je gotovo, sve prelijte u blender i izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu kremastu smjesu. U blender nemojte isprva istresti svu tekućinu već je dodajte po potrebi u blender, dok ne dobijete željenu gustoću. 

Potom juhu ponovo vratite u posudu u kojoj se kuhala, pa dodajte posni sir i promiješajte. Servirajte toplo. 

Objavljeno 19.05.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija