Kremasta juha od brokule

juha brokula

Navečer, kad dođem kući nakon svih dnevnih obaveza, najviše volim pojesti dobru juhu. U mom slučaju, najčešće uz tu juhu spečem neki komad mesa narezan na kockice, pa ih ubacim u juhu, a ako vam meso nije potrebno, čak i juha može biti samostalan obrok. 

Evo jednog dobrog recepta za ukusnu i kremastu juhu od brokule: 

  • 1 veća glavica brokule
  • 2 žlice gheea ili kokosovog ulja
  • 1 manja glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 žličice origana
  • 1/3 žličice peršina
  • 1/4 žličice đumbira
  • sol, papar
  • 700 ml vode ili povrtnog temeljca
  • 3 žlice kremastog posnog sira

Luk i češnjak narežete na što sitnije. Ghee ili kokosovo ulje zagijte u dubljem loncu pa dodate luk i češnjak i uz stalno miješanje dinstate dok ne postanu caklasti. Brokulu nakidate na sitnije dijelove, da se što lakše i brže skuha pa stavite u posudu i ostavite par minuta, uz stalno miješanje. 

Potom sve prelijte temeljcem, dodajte sve začine i promiješajte pa poklopite i pustite da zakuha, pa smanjite vatru i ostavite da kuha 15-ak minuta, odnosno dok brokula ne postane jako mekana. 

Kad je gotovo, sve prelijte u blender i izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu kremastu smjesu. U blender nemojte isprva istresti svu tekućinu već je dodajte po potrebi u blender, dok ne dobijete željenu gustoću. 

Potom juhu ponovo vratite u posudu u kojoj se kuhala, pa dodajte posni sir i promiješajte. Servirajte toplo. 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Lubenica i dinja na roštilju x 3
    Prošle godine sam prvi put probala te neke različite ideje pripreme sezonskog ljetnog voća, poput lubenice s čokoladnim namazom i slično. Ovogodišnju sezonu igranja s namirnicama sam započela s lubenicama i dinjom na roštilju. Dodala sam i krušku i jabuku, da sve bude šarenije, a i da isprobam što više različitog voća, pripremljenog na ovaj način.  1 jabuka 1 kruška 2 kriške lubenice 2 kriške dinje Gril tavu ili roštilj zagrijte jako dobro i samo sve voće posložite na gril. Nakon par ...
  • Runda za sve: Što to pije Martina Boss? x 8
    Ako ste pratili njezin instagram ili facebook profil, zamijetili ste da je Martina Boss posljednjih dana bila na moru. Uživancija uz plažu ili na bazenu i za nju je, kao i za mnoge druge, vrijeme opuštanja i uživanja u dobrom društvu, vremenu, ambijentu i klopi.  Srećom, imali smo priliku s Martinom provesti i neko vrijeme, a to smo i ovaj put iskoristili da "uhvatimo" neke trenutke opuštanja i zabilježimo što Martina jede, pije ili što čita kad ima više slobodnog vremena.  Dakle, što na moru ...
  • Salata od tofua s avokadom x 2
    Tofu jedem jednom u 6 mjeseci. Najčešće je to u doručku s jajima ili u nekoj salati. Za salatu je tofu vrlo jednostavan, a njegov neutralan okus omogućava mu da ga pomiješate s bilo čim želite. Ja sam ga nekidan pomiješala s avokadom, a kako je i on prilično neutralnog okusa, bilo je potrebno jako puno začina da ova večera dobije malo jaču aromu.  1/2 avokada 100 g svježeg ili dimljenog tofua 1 žlica maslinovog ulja 1 žlica limunovog soka (svježe cijeđeni limun) miješani začini: ružmari...
  • Za one koje volite: Chia puding s kivijem x 4
    "Ljubav ide kroz želudac", izlizana je fraza kao stari tepih. No, ako je malo preokrenemo pa sebe postavimo na mjesto subjekta u toj rečenici, onda je možemo shvatiti i u kontekstu zdravlja i brige o samome sebi. Kvalitetno jesti = voljeti sebe. Dobre si obroke pripremati, uživati u hrani koju jedete, paziti pri odabiru namirnica, jesti redovno... sve su to karakteristike osobe koja vodi brigu o sebi, svome zdravlju i - voli sebe. A jasno je, ako ne volite sebe, teško da možete voljeti ikoga ...