Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Kiflice s vanilijom i bademima

kiflice

Postoje neke slastice koje možemo jesti u svakoj prigodi, za blagdane, rođendane ili jednostavno - kad nam dođe želja za nečim zdravim, finim, slatkim, punim okusa... Jedna od takvih slastica su svakako kiflice s vanilijom i bademima. Možete ih jesti u svako godišnje doba, u svako doba dana... 

Recept za kiflice nam je poslala naša Natalie. 

Kiflice s vanilijom i bademima napravljene od zdravih sastojaka i zaslađene javorovim sirupom. Orašasto slatki zalogajčići u kojima možete bezbrižno uživati cijele blagdane.

  • 1/2 šalice brašna od badema
  • 1 šalica integralnog brašna
  • 2-3 žlice javorovog sirupa ili meda
  • 2 žlice kokosovog ulja, otopljenog i ohlađenog
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 jaje

Za preljev

  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 2 žlice muscovado tamnog šećera
  • 1 žlica gorkog odmašćenog kakaa

U multipraktiku kratko sameljite bademe dok ne dobijete bademovo brašno. U posudi, izmutite jaja mikserom da budu pjenasta. Dodajte sirup ili med, otopljeno kokosovo ulje i ekstrakt vanilije, te promiješajte.

Dodajte integralno i bademovo brašno. Miješajte sastojke dok se ne stvori čvrsto tijesto. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 1 sat.

Za to vrijeme, zagrijte pećnicu na 160°C.

Žlicom i rukama, oblikujte tijesto u kiflice. Položite kiflice na papir za pečenje koji ste stavili u protvan. Pecite kiflice 12-15 minuta, odnosno dok se kiflice ne zarumene. Nemojte ih prepeći.

Kada ih izvadite iz pećnice kiflice trebaju biti mekane na dodir. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade.

Napravite preljev. Na laganoj vatri rastopite kokosovo ulje. Dodajte muscovado šećer. Miješajte da se šećer rastopi. Dodajte kakao. Isključite vatru i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Ostavite da se malo ohladi.

Kiflice umočite u mlaki preljev i ostavite na papiru za pečenje da se preljev stvrdne i ohladi. Kiflice držite u zatvorenoj posudi na hladnom do posluživanja.

Izvor: Natalie’s Food & Health

Objavljeno 11.04.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija