Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Kad zubarica radi kolače: Raw kolač od malina!

Krećem pisati ovaj blog, a nisam sigurna hoće li tema biti kolači ili zubari. Ili oboje. Zapravo želim reći da je savršena kombinacija kad imaš zubara koji radi dobre kolače. Dogovorite termin za degustaciju novih kolača, a onda ti on usput i sredi zub, a ti si zapravo tijekom pregleda toliko pod dojmom kolača da se ne bojiš ni kliješta, ni brusilice ni svih onih mogućih i nemogućih mirisa i zvukova koji prijete iz stomatološke ordinacije. Priznajem javno, ja volim svoju zubaricu Anu Milan Stude! Ona radi super kolače i super vadi zube. A oboje je važno! 

Jučer me iznenadila svojom raw kreacijom s malinama. Da se situacija mogla pretočiti u pjesmu sigurno bi se radilo o onoj "pojest ću sve kolačiće...". Evo i recepta kojeg svima preporučujem.

Raw kolač od malina

Podloga:

  • 2 šalice mljevenih badema (samljeveno do brašnastog u električnom mlincu za kavu)
  • 2 žlice kokosovog maslaca
  • 2 žlice kokosovog brašna
  • 4 smiksane datulje (samljeveno do brašnastog u električnom mlincu za kavu)

Sve sastojke staviti u zdjelicu i miješati rukama dok ne dobijemo kompaktnu smjesu koja se ne lijepi i ne mrvi po posudi. Ako nije tako, dodati još malo kokosovog maslaca. Sve razvući prstima po dnu pravokutnog protvana i staviti u hladnjak da se stisne. 

Krema od malina:

  • 2 šalice odmrznutih malina (ili svježih)
  • 1 žlica agavinog sirupa ili sladilo po želji
  • 1 žlica kokosovog maslaca
  • 1 žličica limunovog soka (svježe cijeđeni limun)

Sve smiksati u blenderu, istresti kremu u zdjelicu i staviti na 10 minuta u hladnjak. Nakon toga izvaditi i podlogu i kremu te kremu ravnomjerno razmazati po podlozi pa potom sve vratiti u hladnjak. 

Hrskava kora:

  • 1/2 šalice sirovih badema
  • 1/2 šalice prženih badema
  • 1 žličica limunovog soka
  • 1 žlica kokosovog maslaca

Grubo nožem usitniti bademe, dodati sve ostale sastojke, izmiješati rukama i zatim rasuti po površini kreme. Na kraju lagano taj hrskavi pokrov utisnuti u kremu i sve staviti u hladnjak. Nakon dva sata izrezati na kocke i uživati u ovoj deliciji! 

Ovaj recept je i nutritivno bogata namirnica. Obiluje zdravim mastima, dok su jedini ugljikohidrati oni iz 4 datulje i malina što je vrlo nizak udio pa se ovaj kolač smatra i LCHF slasticom! 

Nego, a što vama sprema vaš zubar? Osim kompozita? ;)

Objavljeno 20.04.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija