Juha od brokule

juha brokula

Nabrzinu ću napisati ovaj recept, baš jednako nabrzinu kako se ovaj obrok i priprema. 

Juha od brokule: 

  • 500 g brokule
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 stabljika celera
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica svježeg peršina
  • malo soli i papra
  • 1/2 manje glavice luka

Zagrijte ulje u posudi pa dodajte luk i celer narezane na što sitnije. Miješajte i dinstajte dok ne omekšaju, par minuta. Potom dodajte češnjak i peršin pa uz miješanje dinstajte dok češnjak ne postane staklast. 

Potom dodajte brokulu i vodu, toliko da prekrije cvjetove brokule. Smanjite grijanje kad voda zakuha i pustite da se povrće kuha, oko 7-8 minuta.

Kad je skuhano, istresite u blender i izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Budući da je smjesa vrela, kod blendanja pokušajte ostaviti izlaz za zrak (ako na poklopcu blendera imate mogućnost, ostavite dio otvoren) da vam sve ne prsne. 

Kad je dobro izblendano, izlijte u tanjure i jedite toplo. 

 

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Lubenica i dinja na roštilju x 3
    Prošle godine sam prvi put probala te neke različite ideje pripreme sezonskog ljetnog voća, poput lubenice s čokoladnim namazom i slično. Ovogodišnju sezonu igranja s namirnicama sam započela s lubenicama i dinjom na roštilju. Dodala sam i krušku i jabuku, da sve bude šarenije, a i da isprobam što više različitog voća, pripremljenog na ovaj način.  1 jabuka 1 kruška 2 kriške lubenice 2 kriške dinje Gril tavu ili roštilj zagrijte jako dobro i samo sve voće posložite na gril. Nakon par ...
  • Runda za sve: Što to pije Martina Boss? x 8
    Ako ste pratili njezin instagram ili facebook profil, zamijetili ste da je Martina Boss posljednjih dana bila na moru. Uživancija uz plažu ili na bazenu i za nju je, kao i za mnoge druge, vrijeme opuštanja i uživanja u dobrom društvu, vremenu, ambijentu i klopi.  Srećom, imali smo priliku s Martinom provesti i neko vrijeme, a to smo i ovaj put iskoristili da "uhvatimo" neke trenutke opuštanja i zabilježimo što Martina jede, pije ili što čita kad ima više slobodnog vremena.  Dakle, što na moru ...
  • Salata od tofua s avokadom x 2
    Tofu jedem jednom u 6 mjeseci. Najčešće je to u doručku s jajima ili u nekoj salati. Za salatu je tofu vrlo jednostavan, a njegov neutralan okus omogućava mu da ga pomiješate s bilo čim želite. Ja sam ga nekidan pomiješala s avokadom, a kako je i on prilično neutralnog okusa, bilo je potrebno jako puno začina da ova večera dobije malo jaču aromu.  1/2 avokada 100 g svježeg ili dimljenog tofua 1 žlica maslinovog ulja 1 žlica limunovog soka (svježe cijeđeni limun) miješani začini: ružmari...
  • Za one koje volite: Chia puding s kivijem x 4
    "Ljubav ide kroz želudac", izlizana je fraza kao stari tepih. No, ako je malo preokrenemo pa sebe postavimo na mjesto subjekta u toj rečenici, onda je možemo shvatiti i u kontekstu zdravlja i brige o samome sebi. Kvalitetno jesti = voljeti sebe. Dobre si obroke pripremati, uživati u hrani koju jedete, paziti pri odabiru namirnica, jesti redovno... sve su to karakteristike osobe koja vodi brigu o sebi, svome zdravlju i - voli sebe. A jasno je, ako ne volite sebe, teško da možete voljeti ikoga ...