Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Juha od avokada i špinata s jajetom

juha spinat

Naša Martina Presečan ne prestaje nas oduševljavati svojim kulinarskim idejama. Danas nam je poslala nešto na prvu dosta neobično, ali ako je suditi po komentarima onih koji su ovu juhu probali: Kad je probamo, dobit će svoje stalno mjesto u našem jelovniku.

Potrebni sastojci:

  • 1/2 kg svježeg špinata (vjerojatno se može napraviti i sa zamrznutim, ali ja sam koristila svježi)
  • 1 avokado
  • 3 režnja češnjaka
  • pola veće glavice crvenog luka
  • 200 g piletine
  • 1 jaje
  • 300 ml pilećeg temeljca
  • 100 ml mlijeka
  • sol, papar
  • 1 žličica kurkume u prahu
  • 2 jušne žlice maslaca

Prvo je potrebno blanširati špinat (u velikom loncu zakuhati vodu koju ste posolili pa uroniti očišćeni špinat i kuhati otprilike 1 minutu). Potom procijedite špinat te ga još jednom isperite hladnom vodom.

Izblendajte ga štapnim mikserom dok ne postane potpuno kremast.

Na malo maslaca popržite narezani crveni luk dok ne pozlati pa dodajte narezani češnjak i odmah dodajte smiksani špinat.

Dobro promiješajte i lagano dodajte pileći temeljac. Dok zakuha dodajte avokado koji ste prethodno smiksali sa 100 ml mlijeka po želji (ja ne konzumiram kravlje pa sam koristila bademovo, ali si lako prilagodite)

Ovo nemojte kuhati više od 5 minuta kako bi svi nutrijenti od špinata i avokada ostali u juhici. Juhu potom stavite sa strane i na tavici na maslacu ispecite jaje, izvadite ga, dodajte još malo maslaca i popržite piletinu koju ste narezali na kockice, posolite, popaprite i kad je gotova dodajte kurkumu.

Sve skupa stavite u veću zdjelu i uživajte.

Zasitna je, nutritivno bogata, a lagana :) 
Njam njam :)

p.s. za dodatni okus možete narezati malo slanine pa popržiti s lukom, a ako vam je ova količina tekućine mala, samo dodajte još temeljca, ali će juhica biti rijeđa i vjerojatno će vam onda trebati nešto više soli...

Hvala Martina! Bilježimo se i ta zvoje buduće kreacije. 

Objavljeno 09.02.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija