Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Jadranske lignje na žaru

lignje

Meni je danas onaj dan koji na društvenim mrežama nazivamo "povratkom u stvarnost". Prvi dan u uredu nakon godišnjeg odmora. 11 dana provedenih na mom obožavanom Visu obilježili su dobra hrana i viška vugava, prekrasne osamljene plaže i odmaranje u punom značenju te riječi. 

A što bi bila dobra hrana da barem jedanput na tanjuru nisu bile prave jadranske lignje. Kad jedete te naše domaće lignje, jasno vam je da one patagonijske ne bi smjele uopće nositi to isto ime. Reklo bi se "to nije ni L od jadranske lignje". 

A lignje, osim kad ih mama napravi punjene, najviše volim na grilu. I zapravo to je jedan od najjednostavnijih načina kako pripremiti ovaj visokovrijedan plod našega mora. 

  • 2-3 lignje (ovisi o veličini)
  • maslinovo ulje
  • svježi peršin
  • češnjak
  • limun
  • ružmarin

Dobro zagrijete gril i lignje (koje ste prethodno naravno očistili) pečete po 2-3 minute sa svake strane, pa ponavljate pečenje dok nisu pečene i mekane tako da ih vilicom možete bez problema probosti. 

Kad su gotove stavite ih na tanjur ili pladanj pa prelijete mješavinom ustinjenog peršina, češnjaka i maslinovog ulja. 

Po želji pokapate i limunovim sokom. 

Uz ovaj obrok dobro će pasati i 100 ml nekog finog bijelog vina, a na Vis doći i ne piti njihovu Vugavu ravno je grijehu. 

Objavljeno 16.08.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija