Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Izrecite to zdravo: Volim te svim srcem!

kolacici valentinovo

Kad govorimo o Valentinovu, mišljenja su podijeljena: jedni ga smatraju komercijaliziranom američkom marketinškom forom koja nam izvlači sve iz novčanika, dok drugi smatraju ovaj dan lijepom prigodom da dragim osobama dodatno pokažu koliko ih vole! 

Kako god bilo - papajte fino! Počastite sebe, partnera, prijatelje, roditelje... uživajte u hrani s ljudima koje volite jer, naposljetku, ljubav zaista prolazi kroz želudac. Ako uz nekoga ne možete dobro jesti, nećete moći ni puno drugih stvari... To je bar moje iskustvo...

Pronašla sam jedan recept koji sam nedavno isprobala, a mislim da ću ga za vikend ponoviti. Eto, napravite kolačiće i poklonite po par srca svima koje volite. Ne samo da ćete im na taj način reći da ih volite, već ćete im nepce podariti finom aromom i zdravljem. 

Sastojci: 

  • 40 g zobenih pahuljica
  • 80 g badema
  • 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žlica ribanog đumbira
  • 1 žlica meda

Za ružičastu glazuru

  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1 žlica meda
  • 2 žlice soka od aronije / brusnice / nara / crne bazge... koji god imate...

U blender ubacite zobene pahuljice, bademe, ekstrakt vanilije i đumbir dok se sve ne usitni. Dodajte med i miksajte dok ne dobijete jedoličnu smjesu. Smjesu potom razvaljajte na papir za pečenje, da bude debljine oko pola centimetra pa kalupom (u obliku srca, naravno), napravite kolačiće. Ovakva srčeka stavite u hladnjak.

Dok se kolačići hlade, pomiješajte sve sastojke za glazuru dok ne dobijete jednoličnu gustu smjesu. Polovicu svakog srca umočite u ovu glazuru pa vratiti u hladnjak da se glazura stvrdne. Ako nakon prvog puta, glazura nije dovoljno debela, nakon što se prvi sloj ohladio, ponovite postupak. Napravite to onoliko puta koliko treba da dobijete glazuru željene debljine. 

Uživajte u svakom danu kao da je Valentinovo. Volite sebe i ljude oko sebe!

Objavljeno 12.02.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija