Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Govedina u tortilji s ananasom

tortilja ananas

Kombinacija ananasa i crvenog mesa je u mojoj kuhinji uvijek dobrodošla. A da se dodatno poigram našla sam jedan fora recept: govedina s pripremi kao na gulaš, samo u malo gušćoj varijanti. Time se napune tortilje, a kao prilog se napravi kombinacija ananasa, luka i paprike. Na prvu zvuči neobično, ali zapravo je kombinacija jako dobra: punom okusu mesa izvrsno paše osvježavajući ananas pojačan povrćem.

Evo i kako:

  • 300 gr goveđeg mesa
  • 1 glavica luka
  • 150 ml pelata
  • sol, peršin, papar, crvena paprika
  • 2 žlice maslinovog ulja
    +
  • 2 tortilje
  • 200 g svježeg ananasa
  • 1 manja glavica luka
  • 100 g kineskog kupusa
  • 1 zelena paprika

Luk narežite na što sitnije, a meso na male kockice. Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk i dinstajte dok se ne zacakli, potom dodajte vode i ostavite da se to lagano krčka, desetak minuta. Potom dodajte meso i začine i pustite da se krčka na laganoj vatri dok se meso ne omekša. (Što dulje, to bolje) Povremeno dodajte vode i promiješajte da se ne zalijepi. Kad je meso gotovo, dodajte pelate i pustite da se dinsta dok voda ne ispari pa dobijete gustu smjesu kojom ćete napuniti tortilje.

U svaku tortilju stavite polovicu smjese pa tortilju umotajte. Par šlica smjese ostavite za preko tortilje.

Ananas, luk i papriku narežite na kockice, a kupus na što tanje pa promiješajte i stavite uz i preko tortilje. Preko dodajte ostatak smjesa s mesom.

Foto: Good Dinner Mom

Objavljeno 17.01.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija