Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Da ne bude dosadno: Piletina u limunovom soku

Piletina može biti dosadna, ako je jedete svaki dan i pripremate svaki dan na isti način. No, ako se poigrate u kuhinji i pustite mašti na volju, s piletinom možete svak idan imati drugačiji obrok bez straha da će vam ova visokoproteinska namirnica dojaditi. (ili se zgaditi)

Istovremeno, ja i dlaje preferiram pripremu piletine na neki brz i jednostavan način, bez potrebe da stojim u kuhinji 2 sata ili da tijekom pripreme uprljam suđa za 2 sata pranja. 

Nedavno sam probala i svidjelo mi se, pa evo da podijelim i s vama: 

Piletina u limunovom soku (za 2 osobe)

  • 400 g pilećeg filea
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 6 češnjeva češnjaka
  • 200 ml bijelog vina
  • 2 žlice ribane limunove korice
  • 8 žlica cijeđenog limuna
  • 4 žličice origana
  • sol, papar, po želji
  • 2 limuna, narezani na kockice

Pećnicu sam zagrijala na 200. Na tavi sam zagrijala ulje i dodala sitno nasjeckan češnjak te pustila manje od minutu, samo da češnjak postane onako staklast. Makla sam s ploče, dodala vino, ribanu limunovu koricu, limunov sok, origano i začine pa promiješala. Dublji protvan sam stavila piletinu i narezane dijelove limuna pa zalila smjesom začina. Pokrila sam folijom i stavila u pećnicu, jedanput sam tijekom pečenja okrenula. Pred kraj sam skinula foliju da se meso zapeče i stvori korica. 

I to je to. 

Objavljeno 03.08.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija