Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Čokoladne zobene štangice od kikiriki maslaca

zobeni kolacici

Slatke i apsolutno neodoljive, čokoladne zobene štangice od kikiriki maslaca savršen su zdravi međuobrok za čiju izradu ne trebate paliti pećnicu. Napravljene su od sve prirodnih sastojaka, bez rafiniranog šećera, a bogate su proteinima biljnog porijekla, zdravim masnoćama i visokokvalitetnim vlaknima.

Sastojci: 

  • 3 šalice zobenih pahuljica
  • 2 veće zrele banane
  • 3 žlice rižinog sirupa ili meda
  • 4 žlice kikiriki maslaca, bez dodanog šećera i ulja
  • 2 žličice vanilije
  • 1 šalica tamne čokolade, 70% i više kakaa s nerafiniranim šećerom

zobeni kolac

U veću posudu stavite zobene pahuljice. Pola mjere kratko izmeljite u multipraktiku da se zobene pahuljice malo usitne. Vratite u posudu i izmiješajte.

U odvojenoj posudi vilicom zgnječite bananu. Dodajte sirup (ili med) i ekstrakt vanilije i dobro pomiješajte dok ne dobijete finu glatku smjesu. Umiješajte kikiriki maslac. Smjesu pomiješajte sa zobenim pahuljicama.

Protvan 22x22cm obložite papirom za pečenje. Smjesu zobenih pahuljica ravnomjerno rasporedite na dno protvana i dobro utisnite. Stavite u zamrzivač na 15 minuta.

U međuvremenu rastopite tamnu čokoladu na pari ili na štednjaku. Pustite da se malo ohladi pa prelijte preko smjese zobenih pahuljica.

Stavite u zamrzivač da se dobro ohladi i stvrdne. Izvadite iz zamrzivača, narežite na pločice i uživajte!

Pločice možete držati u zatvorenoj posudi u hladnjaku do tjedan dana. Najbolje ih je spakirati u zip-lock vrećice i držati u zamrzivaču. Prije jela samo ih odledite 10-tak minuta na sobnoj temperaturi.

Kikiriki maslac možete omekšati da bude glađi tako da ga zagrijete u mikrovalnoj ili dodate malo kokos ulja.

Napomena: Kao mjeru koristila sam šalicu od 240 ml (US cup).

Izvor: Natalie’s Food & Health

zobene

Objavljeno 11.07.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija