Na kraju se uvijek vratim - čokoladi. Čokolada i kokos su kombinacija od koje me zaboli glava. Na najbolji način!
Ugodna glavobolja! Paradoks kakav i dolikuje nečem finom.
Danas jedemo kuglice od čokolade i kokosa, jednostavne i jako fine! Baš jako! Znate ono kad biste najradije opsovali da dočarate koliko su fine! E baš to!
Evo sastojaka:
- 50 g tamne čokolade, min 75% kakaa
- 130 g kokosovog brašna (mrvica)
- 1 žlica javorovog sirupa ili meda
- 1/2 žlice kokosovog ulja
- 1/4 čajne žličice ekstrakta vanilije
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a na protvan stavite papir za pečenje. Kokosovo brašno stavite u blender (ili mlinac za kavu) i miksajte dok ne dobijete kremastu strukturu. Dodajte javorov sirup i ekstrakt vanilije pa još izblendajte, dok se sastojci ne sljube.
Žlicom vadite smjesu i među dlanovima oblikujte kuglicu pa je pritiskom na tvrdu podlogu, oblikujte u polukuglu. Stavite ih na papir za pečenje i pecite 10-ak minuta, dok po rubovima ne dobiju zlatnu boju.
Dok se hlade, na toploj ploči zagrijte čokoladu, da se potpuno otopi. Potom nježno uronite dno svake kuglice u čokoladu pa stavite sa strane da se ohladi. Ako je potrebno, stavite na kratko u hladnjak, da se čokolada stvrdne brže.
Objavljeno 04.02.2016.