Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Burger od avokada i mljevene puretine

avokado

Kad vam prijatelji počnu slati linkove s receptima s određenom namirnicom, onda znate da je možda prečesto jedete. Meni se to, u različitom periodu dogodilo s tri namirnice: jajima, lososom i avokadom. Prije par mjeseci sam baš bila u "avokado-fazi" i ovu super-namirnicu sam trpala u sve, bez kriterija radi li se o slatkom ili slanom.

Dobra odlika avokada, osim njegovog super sastav (zdrave masti i proteini, s minimalno ugljikohidrata) jest i njegova tekstura, zbog visokog udjela masti, avokado je jako kremast pa je savršen u obrocima u kojima vam je potrebno nešto što će obroku dati taj ton. Uz to, avokado nema neki predominantan okus pa se lako sljubi gotovo sa svim.

Eto, tako sam dobila i ovaj recept pa ga dijelim s vama jer je jako dobar i - jako jednostavan!

Sastojci:

  • 500 g mljevene puretine
  • 1 avokado, mekan
  • 2 češnja češnjaka
  • sol, papar
  • 1 jaje
  • par kapi limunovog soka
  • 2 žlice sitnih zobenih pahuljica

U posudu sam stavila mljevenu puretine, dodala malo soli i papra, stavila sitne zobene pahuljice i jaje pa sve dobro promiješala. Ostavila sam da stoji 15-ak minuta, da se zobene malo omekšaju. Za to vrijeme sam očistila avokado i u posudici ga vilicom stisnula u kremicu pa posula limunovim sokom i promiješala. Avokado sam dodala mesu i još jednom sve dobro promiješala da se sljubi i ujednači.

Na ploči sam zagrijala gril tavu, a među dlanovima oblikovala burgere pa ih stavila da se peku. Kad su se nakon oko minute lagano zapekli s jedne strane, okrenula sam ih i zapekla i s druge. Jako je to sve brzo gotovo, a burgeri koje dobijete su super-praktični pa ih možete ponijeti i na posao ili u ruksaku, ako za vikend idete negdje na izlet.

Uživajte.

Objavljeno 06.05.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija