Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Buildate li vi svoj mozak?

Čitam nekidan: "Samo u 2014. godini je objavljeno 1600 znanstvenih članaka i studija koje potvrđuju pozitivan utjecaj vježbanja na moždane funkcije!" 

Pitam se: Zar je moguće da i dalje postoji tako puno ljudi koji se ne bave apsolutno nijednom aktivnošću? Ne hodaju, ne trče, ne rolaju, ne voze bicikl, ne plivaju, ne idu u gym, ni na aerobic, ni na jogu, ni na pilates, ni na nogomet.... NIŠTA!

Vježbanje je najbolji lijek protiv niza bolesti i protiv različitih promjena raspoloženja, depresije, tjeskobe, anksioznosti... Vježbanje pojačava seksualnu želju i libido. Vježbanje pomaže održanju kognitivnih funkcija, pamćenja te sprječava nastanak različitih bolesti poput neurodegenerativnih poremećaja i Alzheimera. 

Vježbači znatno brže uče, bez obzira na sadržaj učenja, od osoba koje se ne bave vježbanjem. Studija provedena na sprinterima pokazuje da za 10% brže uče nove riječi od osoba koje se ne bave sportom. 

Vježbanje smanjuje opasnost od nastanka dijabetesa. Vježbanje čisti arterije od nakupina (plaka) u njima. Vježbanje ubrzava vrijeme reakcije. Vježbanje poboljšava dugoročnu memoriju. Vježbanje pojačava kreativnost i produktivnost. Vježbanje promiče vitalnost i dugovječnost. 

Pušači koji pokušavaju prestati pušiti, a redovito vježbaju imaju dvostruko veće šanse da će uspjeti u tome od pušača koji ne vježbaju! 

Vježbanje nas čini sretnima jer potiče lučenje serotonina, hormona sreće.

Sherajte ovaj tekst svim prijateljima nevježbačima, ako barem jednoga potaknemo da počne vježbati napravili smo dobar posao! 

 

Objavljeno 31.03.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji5komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji5komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija