Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Brutalan kolač od čokolade, kikirikija i kokosa!

kolač maslac od kikirikiaj

Priča ide ovako, negdje sredinom trećeg mjeseca prijateljica Jelena i ja dogovorile smo gdje i kad idemo na godišnji. Kocka je pala na prekrasni Vis, tjedan dana u 8. mjesecu. Srećom da postoje državni praznici i spajanja, pa se tjedan dana na Visu, produžilo u 11 dana odmora po Dalmaciji. I tako, sredinom ožujka počelo je i naše odbrojavanje dana do polaska 5. kolovoza u jutarnjim satima. Plan je bio jasan, do tada ćemo završiti sa svim režimima prehrane i na Visu slijedi pravo psihičko, fizičko i nutritivno opuštanje. 

No, kako smo obje (a Jelena posebno) malo opterećene planiranjem, mjesecima prije je postojalo i planiranje oko hrane koju ćemo jesti na Visu, ponijeti i jesti ujutro za doručak prije polaska iz Zagreba. Ne brinite, nismo od onih turista koji nose sa sobom na more sarme, paštete i bolonjez. A uostalom, putovale smo motorom pa je količina prostora za hranu bila svedena na - par proteinskih čokoladica i jedan domaći sir koji smo kupili kod nekog djedice u Lici. 

Dakle, doručak prije puta je bio obilat. Zapravo rekla bih da je to bila "obilatost u obilatosti" - od domaćeg pršuta, sušenog mesa divljači, sira i mirišljavih rajčica do kolača! Pravo je čudo da nakon te količine hrane nismo obje zaspale! 

Pršut, divljač i sir je Jelena dobila od roditelja pa o tome nemam puno informacija, osim dobrog sjećanja o njihovom fantastičnom okusu. No, kolač je Jelena sama radila večer prije, pa sam dobila i recept da ga podijelim s vama. Na slici vidite kako izgleda, a ovo su sastojci: 

  • 120 g maslaca od kikirikija
  • 2 žlice meda
  • 4 žlice kokosovog ulja
  • 90 g zobenih pahuljica
  • 40 g kokosovih mrvica
  • 30 g oraha, usitnjenih
  • 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • 100 g tamne čokolade, narezana na što manje komadiće

Kaže Jelena ovako: 

"U maloj posudici na srednje toploj ploči zagriješ maslac od kikirikija, med i kokosovo ulje. Stalno miješaš dok ti se ta smjesa ne omekša i sljubi. Kad se ujednači makneš s ploče i dodaš sve ostale sastojke. Miješaš dok se čokolada potpuno ne otopi i sve se ne ujednači u jednu homogenu smjesu. Nakon toga sve istreses u protvan ili neku trugu veću posudu, po vrhu pospeš s dodatnium kokosovim mrvicama i staviš u hladnjak na par sati. Meni je stajalo cijelu noć. I to je to."

Savjetujem da smjesu izlijete u što veći protvan, da kolač bude tanak kao čokolada, 4-5mm jer ga je tako lakše rezati kad se stvrdne. 

Prema sastojcima vam je jasno da se radi o energetskoj bombi, pa ne treba pretjerivati. A upravo je pretjerivanje ono što smo mi napravile ;) 

Uglavnom, jaaaako fino!

Objavljeno 18.08.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija