Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Bruschette s pršutom i mozzarellom

bruschetta

Bruschette postaju sve popularnije kod nas. Razvidno je to iz činjenice da sve više finih restorana počinje nuditi raznovrsne bruschette na svojim menijima, što ovom jednostavnom jelu počinje dizati cijenu. Često potpuno neopravdano.

Naime, ovo predjelo talijanskog porijekla se sastoji od grilane fete kruha s različitim namazom i dodacima. Jedna od svakako najpopularnijih bruschetta svakako je ona s rajčicama, koja uključuje bosiljak, češnjak i mozzarellu. Tim receptom sam se i ja vodila u pripremi ovih bruschettica koje su, u mom slučaju, poslužile kao međuobrok, a ne kao predjelo.

Sastojci:

  • 5 feta kruha
  • 5 feta pršuta
  • 200 g mozzarelle
  • par listića rukole
  • malo ružmarina
  • 4 žlice pelata
  • bosiljak
  • sol i papar, po želji

Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva.

U manjoj posudici pomiješati pelate i bosiljak te dodati sol i papar, po želji. Svaku fetu kruha namazati mješavinom pelata i začina. Potom na to staviti fetu pršuta i jednu malo deblju fetu mozzarelle.

Bruschette položiti na papir za pečenje pa staviti u pećnicu da se ispeku, na 10-15 minuta, dok se mozzarella otopi i kruh lagano zapeče.

Kad izvadite iz pećnice staviti po vrhu malo rukole i malo ružmarina, za aromu.

Jesti toplo.

Objavljeno 28.03.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija