Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Ako radite cheat meal, radite ga kvalitetno... ja sam otputovala u Aziju!

Ovaj vikend sam uzela "godišnji" od svoje keto dijete i malo se opustila. No, opuštanje za mene ne znači zaglibiti u nekom restoranu brze hrane i unijeti u sebe tonu nezdravih namirnica koje će me "zabetonirati", već samo popustiti količini hrane. Kvaliteta je nešto od čega ne treba odustajati nikada. Ne samo u hrani, već u svim segmentima u životu. Kvalitetno spavam, jedem, vježbam... živim. 

Dakle, moj najdraži "foodie" Jelena i ja petak smo odlučile provesti u Asia T House restoranu u samom centru Zagreba. Objema nam je to bio prvi posjet ovom specijaliziranom restoranu azijske kuhinje, a naša nepca bila su raspoložena za nove okuse i arome Tajlanda, Japana, Kine i drugih azijskih kuhinja. 

Večera se sastojala od tri jela. Krenule smo s tajlandskom Tom Yam Gung juhom, kiselo-ljutom juhom s limunskom travom, kraljevskim kozicama i gljivama. Već nakon prvih gutljaja, samo smo se pogledale i bilo nam je jasno: Ako se po juhi, večera poznaje, ovo je pun pogodak! Juha je taman dovoljno ljuta da vam zagrije ždrijelo, a kozice i povrće koje se u njoj nalaze svojim aromama daju punoću okusa i aroma. 

Nakon juhe, na stol je stiglo glavno jelo, Japan Shake, hrskavo zapečeni losos na podlozi od kupusa, mrkve i mahuna s rižom, u umaku od šljiva. Naoko neobična kombinacija, ali kad probate jasno vam je da je sve pogođeno: losos je savršeno pečen da je zadržana njegova sočnost i mekoća, povrće je tek ovlaš bačeno u wok te je hrskavo pod nepcima, a umak od šljiva se svojom slatkoćom sljubio s ostalim sastojcima u prekrasnu kombinaciju mirisa i okusa. 

Desert je vizualno izgledao "već viđen" no i njegov sastav je "mirisao na istok": palačinke od kokosovog brašna nadjevene jabukama i kiwijem u karameliziranim jabukama s kokosovim šećerom. Istini na volju, nadale smo se nečem egzotičnijem, ali naši okusni pupoljci navikli na palačinke s nutellom su i u ovom slučaju bili iznenađeni: kosovo tijesto i nadjev voća s karamelom je nešto prilično drugačije. Stoga, palačinke nisu pokvarile dojam, već su - upravo suprotnom zaokružile našu azijsku priču u jednu kvalitetnu cjelinu koju preporučujem da probate. 

Ako ćemo govoriti o drugim segmentima naše večere koji doprinose ili odmažu ugodi koju jedan obilazak restorana može stvoriti, onda u ovom slučaju nije bilo greške: ambijent, osoblje, toplina prostora, lokacija... čista petica! 

Na kraju, da ne zaboravim napomenuti da je vino od šljiva - pun pogodak i svakako ga trebate piti toplo! To je jedno od onih pića koje je toliko fino da ćete se teško zaustaviti. ;) Sve vam je jasno. 

Stoga, petak nam je bio dan za klopu i odabrale smo jako dobro! Jele smo jako dobro! i sigurno ćemo se vratiti jer smo zaboravile popiti sake! ;)

Objavljeno 23.11.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija