"Složenac" od jabuka i jogurta s chia sjemenkama

  • 4 komentara
  • 8 x
  • četvrtak, 05 siječnja, 2017. u 03:57

Danas sam utvrdila jednu jako dobru poveznicu između pametnih telefona i zdrave prehrane! Tvrdim, ako imate imalo zdravih navika što se prehrane tiče, kupnja pametnog telefona svakako će te navike pojačati. 

Ne, ovo nije plaćeni oglas za neki superturbo najnoviji smartphone s toliko memorije i ovoliko piksela, već samo moje lamentiranje o nekim zapažanjima. Zapažanjima na temelju iskustva. 

Naime, isti "sindrom" sam zamijetila kod nekoliko prijatelja koji su kupnjom novih mobilnih uređaja počeli puno više pažnje posvećivati i namirnicama koje jedu, ali i njihovoj estetskoj prezentaciji koju se bilježi tim uređajem pa potom i dijeli na društvenim mrežama. 

Evo pogledajte ovu fotku: 

slozenac

Na fotki je sve: božićno drvce, svijeća i smoothie u lijepoj posudici. Boje su usklađene, fotka je topla i poželite samo žlicom zagrabiti i uživati u okusu. 

Kako bi to inače izlgedalo da nema pametnog telefona? Vjerojatno bi sve bilo pomiješano u kašu koja ne bi vidjela ni svijeće ni drvca, a ni ovoga bloga ;) 

No, dobro, pohvaljujem Jelenin trud, a recept vam dijelim jer se čini jako jednostavan i sigurno je jako ukusan. (I već znam da će me oprati zbog ovog uvoda)

Dakle, sastojke mi nije poslala u količini pa ću ih samo nabrojati i ispod toga vam navesti postupak: 

A Jelenin opis postupka kaže ovako: 

"Prvi sloj je izdrobljeni integralni keks. I onda sam naizmjence slagala sloj naribane jabuke pomiješane s cimetom i limunovim sokom i sloj grčkog jogurta pomiješanog s chia sjemenkama i aromom vanilije bez šećera (flavdrops). Možeš i na slojeve posipati sjeckane lješnjake ili bademe, ako želiš."

Draga Jelena, neka tvoj novi ubernajjači mobitel poživi godinama jer se zbog njega svi sladimo i radujemo tvojim kulinarskim igrarijama! 

Kakav ti je post? 
Divno, ali ima li išta što može ići u to osim keksa?
Justanyone
05.01.17. u 16:18
line
zobene, i tako se to namoči od ovih gornjih slojeva.
ZorroRi
05.01.17. u 16:57
line
njam :) Verzija bez keksa je isprobana već prije i super je svejedno.
never-give-up
05.01.17. u 20:18
line
S keksima i bez, prava zdrava poslastica!
Rayan-ranč
12.01.17. u 08:26
line
4 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Zašto smo nakon obilne večere ujutro uvijek jako gladni? x 5
    Jutros mi je prijateljica Sanja poslala ovo pitanje iz naslova i podsjetila me da me već par ljudi to pitalo, pa eto učinilo mi se najboljim da odgovor napišem ovako jer bi bilo preopširno da svakome ponaosob tipkam sve što slijedi. Naš apetit je reguliran od strane niza faktora, a centri za apetit u ljudskom mozgu u sebi procesiraju i analiziraju niz neuroloških, hormonalnih, mehaničkih i psiholoških signala i odatle proizlazi osjećaj gladi u našoj svijesti. Unos hrane u kasnim večernjim sat...
  • Čokoladni chia puding x 1
    Chia sjemenke ne silaze s trona najtraženijih, najpopularnijih i najkonzumiranijih zdravih namirnica. Već par godina ove nutritivno bogate čudesne sjemenke su doslovno - HIT među namirnicama!  Od početnika u konzumaciji chia sjemenki, do vrhunskih stručnjaka i kreativaca s chia sjemenkama, svi su bar nekad, u nekoj kombinaciji, napravili chia puding.  Oni su, zbog svojeg atraktivnog izgleda, čest prizor i kod mnogih food bloggera koji krasnim fotografijama pune svoje profile na društvenim mr...
  • Heljdina kaša s bobičastim voćem x 3
    Zobene pahuljice možete uvijek zamijeniti nekim drugima pahuljicama, a ja to najčešće činim s heljdinima. Istina, one imaju karakterističan okus i kod pripreme primjerice kolača s njima, treba voditi brigu da zahtijevaju puno više tekućine, jer će inače kolači biti presuhi.  Kod pripreme heljdine kaše nema puno razlike s onom od zobenih pahuljica.  50 g heljdinih pahuljica 200 ml zobenog ili nekog drugog mlijeka 1/3 žličice ekstrakta vanilije 60 g svježeg zamrznutog bobičastog voća 1/3...
  • Brzi popečci od tikvica x 2
    Poslala mi Jelena maloprije fotku i recept za brze popečke od tikvica. Ideja je super, realizacija jednostavna, okus je sigurno jako dobar jer se inače valjda ne bi pohvalila ;)  Evo recepta.  naribana tikvica (cca 250 g) 1 jaje posni sir (cca 200g) 2 žlice kukuruzne krupice sol i začini Naribaš tikvicu, posoliš i nakon 5-10 min je dobro iscijediš. Umiješaš jaje, sir, krupicu i začiniš. Sol dodatno po želji, ali paziti jer su već tikvice slane od početnog soljenja. I na silikonsku p...