Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

"A koliko dugo ja moram jesti tu zdravu hranu!?"

"Koliko dugo se trebam pridržavati tog načina prehrane?" - pitala me prije nekoliko mjeseci poznanica kojoj sam sastavila jelovnik. 

"Pa... zauvijek!", odgovorila sam budući da se ne radi o jelovniku koji potiče neki drastičan gubitak kilograma već samo održavanje i stjecanje zdravih životnih navika. 

"Ma, nema šanse!", rekla mi je s neporecivom dozom odustajanja u glasu!

Sjetila sam se tada priče koju mi je ispričao jedan osobni trener i prijatelj prije nekoliko godina kad sam ga pitala što kaže svojim klijentima kad ga pitaju isto pitanje:

"Zamisli da si za 18. rođendan dobila auto od staraca. Kupili ti neki novi auto, super jak, kvalitetan, čvrst... Baš onako moćan. no, za retrovizor su ti zataknuli poruku na kojoj piše: "Draga dobivaš ovaj auto, ali ga ne smiješ ni prodati, darovati ni zamijeniti za neki drugi. Moraš ga imati zauvijek!"

I što bi ti napravila? Siguran sam da bi pažljivo čitala usporedbe i tražila na kojoj je benzinskoj najbolje gorivo. Ne bi se pentrala na nogostupe. Radila bi redovite servise u najboljim centrima. Mijenjala filtere, ulje, gume, čim zatreba. Držala bi ga u garaži... Zar ne?

Da, naravno. 

E pa zašto to onda ljudi ne rade sa svojim tijelom? Imaju ga za zauvijek, ne mogu ga zamijeniti, ni prodati, ni kupiti bolje... A opet daju mu najgore gorivo, ne rade redovite servise, ne čuvaju od hladnoće, a žele da zauvijek bude jako, moćno, bez bolesti..."

Zapamtila sam ovu priču zauvijek jer zaista vrlo slikovito pokazuje kako bismo se trebali brinuti prema našem "jedinom automobilu". Ponovila sam je djevojci s početka teksta na njen komentar: "Ma, nema šanse!"

Što je rekla?

"Ok, ok, obećajem, potrudit ću se!"

Danas, par mjeseci kasnije ona i dalje čuva svoj automobil i ponosno na Facebooku dijeli fotke svojih obroka.. ispraksirala se pa radi prave zdrave kulinarske čarolije. Njen auto vozi kao lud i sretna je! Što drugo čovjek može poželjeti!?

Objavljeno 02.03.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija