Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kako sam pobijedio dijabetes tip 2.

Zvučan naslov, ali izgleda da je tako. Barem mislim da sam pobijedio .. ako je negdje u meni, zarobljen je i sve dok živim kako treba, čuči u nekoj zabačenoj tamnici moga tijela.

Dakle ... kao mladac bavio sam se sportom i bio prilično fit, iako sklon debljanju.

Na faksu, a pogotovo kad sam počeo raditi kimono sam prepustio moljcima, utege zamijenio pivom, a ručnik ćevapima. I malo po malo, došao do kilaže od nekih, po procjeni mojih prijatelja, 120 kg na 176 cm visine. Ja sam uvijek negirao da ne mogu biti toliko težak, ali za svaki slučaj nisam se želio izvagati .. tko zna možda sam bio i teži.

I naravno nakon nekoliko godina hedonizma snašao me dijabetes tip2. Test tolerancije na glukozu mi nisu htjeli raditi jer mi je šećer bio previsok ... o, o! Morao sam se srediti ... počeo sam paziti na prehranu, hraniti se po preporukama dijabetologa ...  5 manjih obroka dnevno, integralne žitarice, ne alkoholu, prženom mesu i šećeru i sl. Uz to sam i sam čitao literaturu o prehrani koja je bila dosta kontradiktorna, by the way, no usprkos tome što sam smršavio nekih 10 kg i spustio šećer, nisam ga spustio na normalu, pa mi je liječnica prepisala lijekove (gluformin). Nije osobito pomoglo.

Tijekom te moje dijabetske faze jedino čega se NISAM držao bilo je kretanje. I prelomio sam u jednom momentu i ponovo ušao u teretanu. Odradio jedan trening, pa drugi ... i nakon mjesec dana, samo mjesec ... šećer je pao na normalu. Nakon dva mjeseca prestao sam (u dogovoru sa liječnicom) uzimati lijekove.

Evo već je 5 godina sve u redu ... ja sam oscilirao s kilažom i nisam niti smršavio kako bih trebao prema BMI indeksu, ali sam aktivan i što se Diabetesa tiče sve je u redu (iako sumnjičavi liječnici kažu da se od toga ne ozdravlja) ...

I sam se čudim kako sam se uspio tako srediti nakon nekoliko treninga, ali sretan sam što je tako ... naravno i nakon toga sam imao faze neaktivnosti i nepažnje s hranom. Uglavnom stabilizirao sam se na nekih 106 kg uz umjerenu aktivnost i ne baš pretjeranu brigu oko prehrane ... drugim riječima malo sam se opustio

... do svoje 40 godine.

(nastavak slijedi .. možda)

 

Objavljeno 29.08.2012.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija