Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pileća prsa & brokula s češnjakom

Nije nikakav revolucionaran recept i vjerojatno su mnogi probali na taj način, ali za one koji nisu slijedi recept! :)
Inače, ja sam danas umjesto češnjaka koristila običan luk.

Sastojci (za jednu osobu):
- nekoliko većih cvjetova brokule (ja sam uzela tri veća cvijeta i nisam bacala peteljku, ali možete si sami dozirati kako želite)
- 3 češnja češnjaka (ili ako radite s običnim lukom - jedna mala glavica luka ili pola veće)
- malo ulja
- malo soli
- 1 i pol žličica vegete
- voda po potrebi
- 1 žličica brašna

Priprema:
U tavu sam stavila jedan komad pilećih prsa, nekoliko kapljica ulja, jednu žličicu vegete i podlila sam sve to vodom i ostavila da se tako kuha sve dok sva voda nije isparila.

U međuvremenu sam očistila i oprala brokulu, stavila u šerpu, dodala vodu i posolila i ostavila da se tako kuha nekih 7-8 minuta. Dok se to kuhalo, očistila sam manju glavicu luka i prepržila ga na malo vode i skroz malo ulja (svega nekoliko kapi). Kad je brokula bila kuhana, izvadila sam je i stavila u tavu s lukom i dodala malo vode u kojoj se brokula kuhala. Ostavila sam da se to malo krčka (:D) i za to vrijeme u malo vode razmutila jednu žličicu brašna. Smanjila sam vatru gdje su se brokule i luk krčkale i dodala razmućeno brašno. Važno je da nastavite miješati sve to skupa kako vam ne bi ostale grudice od brašna. Vidjet ćete sami koliko treba miješati. Kad se sve to lijepo poveže, ugasite vatru i dodajte pileća prsa koja su se kuhala na pari u drugoj tavi. Meni je na tavi u kojoj se kuhalo meso ostalo malo vode koje je meso pustilo pa sam i to stavila u brokulu jer je finije. Ostane baš neki dobar okus zbog mesa. :) Tko želi, može dodati još malo vegete, ali nije presudno. Probajte pa vidite treba li vam. Ja sam dodala pola žličice na kraju i sve promiješala.

Umjesto pilećih prsa možete uz brokulu s lukom kombinirati tunu i posni ili neku drugu vrstu mesa. Ima stvarno milijun kombinacija. :)
I umjesto žličice brašna možete staviti žličicu Gussnela. Svejedno je jer na kraju dobijete isti rezultat.

Uz brokulu s lukom i piletinu možete poslužiti još zelenu salatu ili neku drugu vrstu salate.

Ako netko ima još neka pitanja, neka se slobodno javi i pita što mu nije jasno. Rado ću pomoći. :)
Dobar tek! :)

Objavljeno 15.04.2012.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija