Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Napad na salo svim sredstvima može početi :-) *progress*

Pozdrav svima, počela sam bila pisati blog preko blog.hr medutim kako ne mogu preko trazilice pronaci ljude koji takodjer pisu blogove i motiviraju se međusobno u smislu zdravog zivota- pa san se prebacila ovdi...Dakle ja san jedna debeljuca i opis u kratkim crticama:

-ženstvena građa tijela u obliku pješčanog sata

-visina 170cm / težina 96kg /index tjelesne mase 33 (pretila)

Zapravo najveca motivacija mi je to sta san napokon poslozila daske u glavi i skuzila da ja zasluzujem lijepo izgledat, bit sretna. Da se osjecam nakon vjezbanja 5 puta bolje i da se isto tako osjecan kad se zdravo hranim, tako da mi zdrave promjene uopće nisu tesko pale- naprotiv, osjecan se psihofizički napokon živom, i ono kako se hranim i koliko vjezbam- dokazujen sebi da se volim na taj nacin!Ja sam jedna od onih koji cijeli zivot imaju problema s viskom kila, prije sam imala kompulzivno prejedanje ( dakle napravila bi sebi mini gozbu i prežederavala se :/ ) U 2013. godini sam počela sve češče čokoladu papit i hoćeš nečeš- nakrcala se kilama..Inaće kad sam stala na vagu i kad se kazaljka priblizila broju 100 , shvatila san to kao alarm za uzbunu...Kako sam godinama čitala o zdravoj prehrani- upućena san o dosta caka- šta mi uvelike olakšava sada...Inaće zadnjih pola godine vozim bicikl svakodnevno ili rijeđe idem pješke ( ne koristim auto ni bus- već samo bicikl ili hodanje)Zapravo mi je bicikl bio motivacija da krenem s mrsavljenjem a i taj strah od prelazenja na vagi broja 100!!! Eto mene je motiviralo to sta bi zeljela izgledat sexy u trenerkama, navukla san se na podizanje dopamina- koje mi bicikl pruza.Kako san s biciklom krenula najprije iz ekoloskih razloga,a i radi bojkota splitskog Prometa (jer se vozači i kondukteri ponašaju ko da je bus njihova prčija) , tako u startu nisan imala toliki poriv za vjezbom, dakle govorim o 12mj.2013.Medutim kako vozim svaki dan minimalno 60minuta, stekla sam kondiciju i ne preznojavam se ko u počecima, doslo je do toga da mi i ta bicikla nije tolika rekreacija- pa san odlucila da je vrime i za vjezbanje (jer zelin onaj osjecaj kad san zadihana, preznojena, iscrpljena, kad adrenalin pukne i osjecan se da cu pokorit cili svit).Nekoliko sportasa mi je preporucilo da krenem s brzim hodom natašte, da ne zeznem zglobove.PREHRANA KOJU SADA PROVODIM:

- posni sir prelijem jogurtom, zobenim pahuljicama i sjemenkama lana...

- fetu sunke stavim na fetu sira pa to namazen posnim sirom i zamotam u rolu i umočin u jogurt i jedem :P

- u sokovniku izmiksam bananu + jagode + tresnje (to san npr.danas jela, dakle sezonsko voce- al banana je temeljac)

- salata!!

- piletina bez kožice kuhana s juhom, riba, tunjevina, dakle to uz salatu ili neko drugo povrce.

- sjemenke lana ubacujen npr kad se kuha grah s orzom, ili leća.. dakle u jela koja se jedu na žlicu...

jedem usporeno, svaki obrok dugo žvačem i uzivam u njemu, pristup mi je pozitivan, a evo nakon tjedan dana bez čokolade, neman ni potribu vise za njom, kruh i tjesteninu san izbacila, svako 2 dana pojeden feticu kruha... Pijen vodu, limunadu bez šečera, a za par dana cu si kupit bijeli i zeleni čaj u kući čaja. Kavu uopće ne pijen- nikada, alkohol nisam 3mj popila, niti cu, duhan takodjer ne pusin opće.. Dakle bicikl je klasika 60min dnevno i dalje.Uz to je dodatak- plivanje svaki dan ili ukoliko sam spriječena ic se kupat- onda doma se razgibavat, plesat, skakat da se priznojim dobro...Nastojat cu svaki dan vjezbat!!!Zelja mi je i role naucit vozit i ovo lito što češče navečer vozit...A u teretanu sam planirala u 10mj. krenit- do tada koristit plivanje, rolanje, brzo hodanje, bicikl. +ić ću na masaže anticelulitne , tako cu nagradit sebe za svaki skinuti kg a i potaknut limfne čvorove da malo ožive.. ne uzdam se tolko u uspjeh masaza, koliko cu si priustit z svoj gust.. a ako nista makar cu se viska vode osloboditi..Inaće zadnjih po godine otkad vozim bicikl imala san male promjene u prehrani al sitne i tad san 2 kg skinula sa 98 pala na 96- al i ta 2 su skinuta na pravilan način pa san sretna- al sad idemo udarno - sad je i prehrana prominjena i lito puno aktivnosti :-D

:-)Pratite me:-)Nadam se da cu do 1.9. imat 85kg - i to da skinem 10kg sala, nitko sritniji od mene.. Sad zdravo se hranim, sad samo trebam bit strpljiva :-)

:*

Objavljeno 08.06.2014.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija