Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

There are no excuses!

Eto i mene nakon dužeg vremena na ovom dijelu portala. Po ne znam koliko puta sam započinjao sa pisanjem blog posta, pa bih odustao, kao što sam odustajao svaki put sa mršavljenjem. No, ne ovaj put!



Početkom ove godine, prijavio sam se na natjecanje na ovom portalu, no nakon mjesec dana sam odustao... jednostavno nisam imao volje za odraditi 60 dana po rezimu. I tako sam u tom periodu konzumirao pozamašne količine alkohola koje su bile popraćene svakakvim prehrambenim junk-om. 01.03. sam čak težio oko 100-tinjak kilograma, na svojim 180,5 cm. Osjećao sam se teško, tromo, ružno, no nije me to previše diralo, iako sam znao da ljeto dolazi, a izgled nije ni približan onome što sam planirao. I tako, oko 15.04. sam počeo razmišljati da bih stvarno mogao malo srediti prehranu, trening te izbaciti alkohol, i da kroz 2 mj se nešto može i učiniti. Uzeo sam kalkulator, papir i olovku, i bacio se na računanje kalorija, nutrijenata u prehrani itd, te sredio trening, koji je, naravno, prilagodjen meni s obziRom na ozljede. Danas, skoro 3 mj poslije, laksi sam nekih 12 kg, i spreman za borbu s preostalim viškom masti.

Da malo prođem kroz tih 3 mj detaljnije. Naime, prvi mjesec mi je bio najteži. Potrebno je bilo organizam i mozak naviknuti na novi stil prehrane (iako inače ne jedem drugačije, samo dodajem i junk) te odreci se alkohola vikendom. Priznajem da mi je to najteži dio bio. Čak sam u prvom mjesecu znao popit koju čašu bijelog vina subotom. Prehranu sam bazirao na cikliranju kalorija. Nisam se htio odreći ugljikohidrata jer smatram da, bez obzira kojem tipu građe pripadamo, su oni potrebni za obavljanje dnevnih dužnosti kao i treninga.  Jedan primjer dnevnok jelovnika je bio sljedeci:

Doručak:         50g zobenih pahuljica + mjerica proteina + banana
Međuobrok:   3 jaja + pomidor
Ručak:             70g integralne riže (kuhana dok je sirova) + 200g pilećih prsa + salata
PWM:             40g proteina + 50g dekstroze
Večera:            250g posnog sira + 40g kikirikija

Neki bi rekli da je to premalo hrane, no ja sam pronašao tu količinu kao optimalnu za sebe. Kako je vrijeme odmicalo, sve sam se više privikavao na režim prehrane i lakše nosio sa njime. Tijekom svibnja sam upao u laganu krizu i počeo sumnjati u svoju volju, počeo sam se preispitivati. Glavno pitanje koje sam si postavljao je bilo: "Zašto ja ovo radim uopce?" I to pitanje me proganjalo i prije, čak godinama, što bi kao posljedicu donijelo uvijek novo debljanje. Sada znam zašto ovo radim. OVO ČINIM ZBOG ZDRAVLJA! Puls mi je pao za 8 otkucaja u minuti, što znači mnogo! Koljena me manje bole, jer je znatno manje opterećenje na njih. A na kraju krajeva, izgledam bolje ovako :D

Što se tiče treninga, tu je bilo problema. Naime, dugogodišnji problemi s koljenima su znatno utjecali na program treniranja. Teško je odradit kvalitetno mršavljenje bez trčanja, vijače, bicikle itd. kao aerobnog treninga, tj. kada vam jedino preostaje hodanje, te potaknut lučenje testosterona i potrošnju kalorija bez vježbi kao što su čučanj te varijacije mrtvog dizanja. No, potrebno je snaći se s onime što imamo. Kao aerobni trening, odlučio sam se na odlazak na bazen 3 x tjedno, što mi je veoma pomoglo, i opustilo mišiće. Program rada s utezima i TRX-om je bio sljedeci:

PON

Zgibovi                       3x8
Dipsevi                       3xFailure
Vojnički P.                  3x8
Biceps pregib šipkom  3x8
Triceps kickbacks         3x8
Ab wheel                       3x10

SRI

Veslanje u pretklonu šipkom      5x5
Ravni bench                                 3x10
Lateralno odručenje bučicama   3x10
Biceps hammer pregib                3x12
Triceps čeoni potisak                  3x12
Trbušnjaci                                     3x15

PET

Obrnuto veslanje tijelom          3xFailure
Okomito veslanje šipkom         4x6
Kosi bench                                 3x10
Lat. odr. u pretklonu                  3x10
Biceps pregib na TRX               3xFailure
Triceps ekst. na TRX                 3xFailure

Tu i tamo sam odlazio na jutarnje šetnje na prazan želudac, no s vremenom sam izgubio volju za time (sada je također tražim).

Od suplemenata koristim whey, dekstrozu, multivitamine te kofein. Tablete koje sam pio za zglobove, slobodno mogu reći da su bačen novac u vjetar.

Kada bih rekao da mi je bilo lako, lagao bih. Stalni padovi motivacije te nalaženje iste preko raznih pjesama, tekstova, tuđih uspjeha itd.. Jedna slika mi je uvijek davala snagu za dalje. 



Moj plan definiranja ne staje ni sada, ni krajem ovog ljeta (iako je plan 1.9. imati 81kg). Moja preobrazba tijela (i života) tek započinje! :)
 

 

Objavljeno 09.07.2013.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji12komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji12komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija