Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Početak novih treninga

Nakon dugog toplog ljeta i treniranja praktički ništa došlo je i vrijeme da se vratimo u teretanu. Za divno čudo na tom odmoru koji je bio prilično dug nije ostavio neki trag na mišićima.

Radilo e najosnovnije vježbe koje se mogu izvodit i doma: čučnjevi, trbušnjaci, sklekovi, triceps dips. Kao trebao sam i dipseve i zgibove a to ću napravit di; samo ako bi se objesio za granu od bora.

Sad malo ozbiljnije.

Što se tiče pravilne težine, praktički je nema. Svi pričaju da bi svaki čovijek trebao moći dignuti svoju težinu a dali je to moguće to je pitanje. Što se mene tiče ovaj tjedan sam prvi put digao na bench press-u 60kg četri ponavljanja. Ugodno me to iznenadilo jer kako sam već prije rekao spadam u ektomorfe.

Sljedeći tjedan se spremam napraviti test 1RM-a. Neznam koliko je to nekom poznato svi ga preporučaju i to uglavnom za velike skupine mišića.
O čemu se ustvari radi. 1 RM znači težina koju ćemo dignuti samo jedanput. To znači sljedeće ukoliko neko samo jednom digne 70kg na bench-u njegova bi ispravna težina bila između 70-85% od tih 70kg; tj. 49-59,5kg. To je težina ispod koje nesmijemo ići ako želimo pokrenuti mišiće.

Jedna stvar se mora znat koja je problem kod tog izračuna. Uglanom se koristi za velike skupine mišića i drugo potrebno je mnogo vremena da se odredi.

Sljedeći tjedan ću iznjeti zapažanja o ovome o čemu sam pisao i potvrdit činjenicu da je istina da svaki čovijek mora dići svoju težinu. Spremam se dignut 77kg i odredit idealnu težinu koja bi se trebala kretat 53,9-65,45kg. Dali sam uspio i dali to funkcionira u sljedećem postu.

Objavljeno 17.09.2011.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija