Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Ljeto nam se vratilo!

Dolazi nam  vrijeme plaža, hladnog piva u hladu i oskudno odjevenih djevojaka i mladića na kojima zaustavljamo pogleda barem na sekundu.Univerzalno stanje uma većine nas jest: "Kako ću se skinut u badić/kupaće?" ili "Kako je ona/on tako mršava/mišićav?"

Odgovor je jednostavan. Adekvatno ZNANJE i RAD koji ga prati tokom čitave godine.  Znanje "nije" (diskutabilno)  problem, tu je internet. Izostaje rad!

Većina ljudi će tražiti izliku u nedostatak vremena tokom godine, ali evo motivacija i želja je sada tu i što sada? Godišnji je ovdje za samo nekoliko mjeseci a djevojke se ne uspijevaju uvući u kupaći od prošle godine dok momci tužno promatraju kako im ruka ima "lufta" u uskoj majici. Ima li nade i za jedne i za druge? Hoćemo li postići rezultate u kratkom periodu?

SKIDANJE KILA 

1. KORAK - izbacite kivi, banana, parizer i sve ostale kvazi dijete. Postoje "dijete" koje ne samo da daju odlične rezultate već i povoljno utječu na naše zdravlje, kao npr. caveman (špiljski čovjek) dijeta, ciklična nisko ugljikohidratna dijeta, keto dijeta itd. (o njima ću u posebnom postu) Treba napomenuti da svaka od tih "dijeta" treba biti složena prema individualnim potrebama te stoga, pitajte radije ovdje na forumu nego da skidate gotove jelovnike.Ukoliko želite postići još kvalitetnije rezultate, uptpunite prehranu suplementima, no KLJUČ je prehrana!

2.KORAK - sredite trening. Širok pojam, ali istinit. Postoji toliko protokola vježbanje, što u teretani, što van nje! Odaberite prema vašim mogućnostima i preferencama.

 

ZAKLJUČAK

Ne očajavajte! Ima nade i za vas koji malo kasno pale! Uz adekvatno složenu prehranu i trening moguće je doći do zavidne figure i skinuti mrske nam "jastučiće" i "šlaufiće"! 

 

DOBIVANJE MIŠIĆNE MASE

Koliko mišićne mase je moguće akumulirati u nekom periodu je previše individualno pitanje da bi se moglo točno odrediti i ovisi o previše fatkora. Ovisi o tome kolika smo trenutno teški, koliki nam je postotak tjelesne masnoće (bodyfat), o spolu, o tipu tjelesne građe (ektomorf, endomorf, mezomorf), o stažu u teretani, o intenzitetu vježbanja itd.

Početnici često govore o izvanrednom napretku u samo nekoliko tjedana. Iza ove tvrdnje postoji nešto istine. Tijelu nije teško reagirat mišićnim rastom nakon godina "nerada". Uzmimo za primjer dečka od 75 kg na 1,80 cm visine. Ukoliko unosi samo stotinjak grama proteina u sebe (što velika većina nas unese u sebe nesvjesno) i bilo kakav izvor ugljikohidrata i masnoća, vrlo je vjerojatno da će doći do kalorijskog suficita, pod pretpostavkom da je barem 10-15 % toga iz proteina, doći će do mišićnog porasta.

Stoga je teoretski u 2-3 mjeseca moguće postići toliku količinu mišićne mase da bude barem zamjetna.

Sa druge strane, ukoliko uzmemo osobu koja ima 110 kg na 1,80 cm visine, od toga je već 5 godina u intenzivnom treningu, sa kvalitetno složenom prehranom, u 3 mjeseca neće postići toliko zamjetne rezultate. Barem u pogledu akumulacije mišićne mase. 

Mnogo je fatkora koja mogu utjecati na oba slučaja.

ZAKLJUČAK

Ukoliko ste početnik, šansa za postizanjem vidljivog povećanje mišićne mase je nešto veća nego kod onih sa stažom i već kvalitetno izgrađenom masom. No oni je već imaju izgrađenu, pa nisu na nekom gubitku! Al još jednom napominjem, svi smo različiti.Stoga složite jelovnik, sredite trening i krenite!

Evo za kraj i malo motivacijskog govora!

http://www.youtube.com/watch?v=k7Ja_7lwfrg

Objavljeno 14.05.2012.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija