Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Hammer biceps pregib – prednosti i nedostaci?

Popularni hammer "curl" jedna je od onih vježbi koju ili volite raditi ili ne volite.
Pitanje je treba li ju izvoditi često ili je dovoljno ubaciti tu i tamo. Ovom vježbom osim bicepsa pogađamo i mišiće podlaktice brachialis i brachioradialis. Brachialis se nalazi sa lateralne strane nadlaktice, između duge glave bicepsa i lateralne glave tricepsa. Prednost hammer biceps pregiba je ta što ovom vježbom izvrsno možemo pogoditi brachialis, koji je vrlo često zanemaren detalj na impresivnim rukama. Ako vam je prioritet dobiti "gustoću" ruku, onda će ubacivanje ovevježbe u svaki trening ruku, svakako pomoći.

Problem kod hammer biceps pregiba (kao i kod) većine "ne-standardnih" vježbi je opetovano krivo izvođenje od čovjeka do čovjeka. Zabacivanje ramenima, pokreti gdje tetive "vrište" itd. Pa probajmo razjasniti kako bi zapravo trebalo izvoditi vježbu.

Vježba se izvodi s bučicama. Bučice držimo ispruženih ruku uz tijelo, a dlanovi su okrenuti prema tijelu. Iz te pozicije, bez ikakve rotacije podižemo bučice naizmjence, pri tom ne mičući laktove. Idealno, na kraju pokreta, gornja površina bučice dolazi blizu ramena ruke koja radi pokret. Trebali biste osjetiti žarenje na gornjoj strani podlaktice i naravno dijelom nadlaktice.

Postoji i varijacija koja je meni osobno draža za izvoditi, a to je kada ruku podižemo unakrsno prema suprotnom ramenu.

Prednosti hammer biceps pregiba su razvijanje detalja na rukama i općenite gustoće. Brachialis i brachioradialis su izričito aktivni u ovoj vježbi i ako nam je cilj poraditi na detaljima, onda svakako preporučam izvoditi vježbu svaki trening ruku. Ako nam je s druge strane primarnije razviti nadlakticu, tada bih preporučio da detalje ostavite za kasniji period i više fokus usmjerite na razvijanje obje glave bicepsa i razvitku tricepsa.

Vidimo se! :)

 

Objavljeno 19.06.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija