Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Jesi li svjestan/svjesna sebe?

Koliko u svakodnevnom životu pridajete važnosti sebi kao individualnoj osobi i jeste li svjesni sebe? Što to uopće znači?

To se, ustvari, odnosi na vlastitu stvarnost svakog od nas, na prisutnost duhom u onome što se događa u nama i oko nas.

Da bi iz situacija u koje zapadnemo izvukli najviše koristi, da bi na vrijeme reagirali kad svijet to traži od nas, da bi se mogli usredotočiti na stvari koje su nam važne i ne živcirati se zbog stvari koje to nisu - moramo živjeti svjesno.

Koja je to formula svjesnog življenja? Ne postoji univerzalan "tajni napitak" pomoću kojega preko noći možete naučiti živjeti, kako se to kaže, "punim plućima". To se gradi svakodnevnim doprinosima. Malim promjenama u svakodnevnom životu otvarate sebi vrata velikih mogućnosti.

Ipak, postoje neke smjernice za svjesniji život.

1. Prepoznajte svoju stvarnost - upoznajte sebe, što volite, a što ne, kako reagirate, koje su vam jake, a koje slabe točke.

2. Analizirajte signale tijela - što vam trenutno uistinu treba, a što ne, što trenutno možete, a što ne.

3.Zavirite u svoju intuiciju, možda vas prosvijetli i počnete stvari gledati iz drugog kuta.

4. Prihvatite sva svoja raspoloženja, čak i ona negativna, ali u svim kriznim situacijama, u lošim događajima i iskustvima, nastojte naći nešto dobro, nešto korisno, nešto što vam može poslužiti u nadolazećim izazovima.
Na kraju krajeva, svaka kriza daje šansu za novi početak.

5.Pri svijesti usvojite zdrave navike i svjesno ih se držite.
Svjesno dišite, svjesno se krećite. Hranite se - svjesno. Ako svaki zalogaj dobro prožvačete, iz njega ćete osloboditi maksimum njegove prirodne slatkoće.

6. Relax and do it! 
 Svijest o sebi povlači za sobom stanje smirenosti, a istovremeno otvorenosti za novo, za praktično i proaktivno.

7. Iako svijet oko nas ide naprijed po sistemu svakodnevnog ubrzanja; iako se, da biste u takvom svijetu preživjeli, morate i prilagoditi, povucite tu i tamo kočnicu ovog jurećeg vlaka i stanite na loptu nogometne utakmice svog života.

8. S vremena na vrijeme napravite inventuru zadnjeg kvartala, tjedna ili nekog drugog vremenskog perioda koji vam padne na pamet. Zapitajte se idete li u smjeru u kojem želite i postupite u skladu s odgovorom.
Ako vam se sviđa kako se stvari odvijaju, bravo vi, samo naprijed!
Ako ne, odmah se aktivirajte po tom pitanju. I nađite rješenje. Tko hoće uvijek nađe (pravi) put.

Dakle, open your eyes i živite svjesno, da biste mogli prepoznati nove prilike koje vam se svako malo nude, ali ih često ne skužite.

I na kraju, možda i najvažnije od svega- uvijek dajte sve od sebe. Ne forsirajte, ne grizite sebe(ili svoje nokte, ili svoju odjeću ?!) što vam se nije poklopilo kako ste htjeli, nego se potrudite.
Ponekad je zaista najbolje učiniti najbolje što možete i promatrati što se događa. Vama - mirna savjest, a tijek situacije mogao bi vas ugodno iznenaditi.  ;)

Objavljeno 24.10.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji12komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji12komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija